Hétvégén a gemenci erdei vasút kerül a középpontba

A Gemenci erdő több helyszínén is ünnepelhetnek 2018. szeptember 15-én az erdei vasút barátai. A Keselyűs megállóból induló kisvasutazással egybekötött sétahajózás során szakvezetők segítségével ismerhető meg az ártéri erdő csodája. A „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút” című új mesekönyv országos könyvbemutatója, vasútmodell kiállítás, gyermekfoglalkoztató, valamint interaktív kiállítások pedig mindazokat várják, akik a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön kívánnak ünnepelni. Természetesen Rezét gőzmozdony társaival együtt, menetrend szerinti közlekedéssel várja a kisvasút rajongóit. Az ünneplésben megfáradtak pedig újra erőre kaphatnak az erdészeti erdei iskola ebédlőjében felszolgált „Masiniszta étke”elnevezésű menütől.

(Fotó: Gemenc Zrt.)

Sétahajózás erdei vasúttal

A gemenci ártér különleges világát szakvezető segítségével tekinthetik meg a Dunán sétahajózva az érdeklődők. Megcsodálhatják a madárvilágot és kis szerencsével még szomját oltó gímszarvast vagy vaddisznót is megfigyelhetnek mindazok, akik részt vesznek a programon. A Gemenc-Dunapartról induló hajójáratokat Keselyűs megállóból erdei vasúttal érhetik el a vasútbarátok.

A sétahajó korlátozott befogadóképessége miatt az erdőgazdaság javasolja a jegyek előzetes megrendelését. Az ezzel kapcsolatos részletes információk a Gemenc Zrt. hivatalos weboldalán olvashatók.

Országos mesekönyv-bemutató

Az erdei vasút napjára időzítették a Kispöfögők mesekönyv-sorozat újabb kötetének, a „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút” című kiadványnak a megjelentetését. A keménytáblás, minden oldalon színes illusztrációval ellátott mesekönyv írója és illusztrátora is a helyszínen dedikálja az új kötetet. A gyermekeket ezen kívül a mesekönyvhöz kapcsolódó foglalkoztatók, kvízjátékok és meseolvasás is várja. A kiadványt a Gemenc Zrt. szakmailag támogatta.

További programok:

A Gemenc-modell: A „Pécsi gyors” vasútmodellező klub több éve készíti folyamatosan a Gemenc Erdei Vasút teljes modelljét, amit a nap során bárki megtekinthet az Ökoturisztikai Központ nagytermében.

Interaktív kiállítások: A kisvasúti napon megtekinthető a „Gemenc kincsei” interaktív kiállítás Pörbölyön, a „Méhészeti Gyűjtemény” Nagyrezét megállónál, valamint a „Halászati Kiállítás” Lassi megállónál.

A masiniszta étke: Az ünneplő nagyközönséget a „Masiniszta étke” elnevezésű igazán finom gemenci ízeket felvonultató ebéddel várják, amelyet az erdészeti erdei iskola ebédlőjében fogyaszthatnak el.

További részletek a programokról>>>

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: