Tanösvényt alakítanak ki a Hármashatár-hegy népszerű túraútján

Tanösvényt alakít ki a Pilisi Parkerdő Zrt. a budapesti Hármashatár-hegy népszerű túraútján, a Guckler Károly sétányon. A nyáron indult fejlesztés részeként  augusztus 31-ig az útvonal kilátópontjainak építési munkái zajlanak, ami miatt az útszakasz négy napig nem látogatható.

Guckler Károly erdőmester a 19-20. század fordulóján a fővárosi kopárok beerdősítésével szerzett múlhatatlan érdemeket, ezért nem véletlen, hogy a Hármashatár-hegy térségében több turisztikai létesítmény is őrzi a nevét. Ezek közül az egyik a hegy keleti oldalán futó, végig szintben vezetett turistaút, amin a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének szakemberei egy interaktív tanösvényt hoznak létre. Az őszre befejeződő beruházás célja, hogy a 21. századi technológiák használatát ötvözze a természetjárással, ezzel is bíztatva a főváros lakosságát az erdei kirándulásokra.

Kilátópontok épülnek

A fejlesztés mostani fázisában az erdészek kilátópontokat alakítanak ki, hogy ismét megnyissák az útról korábban csodálatos panorámát a látogatók előtt. A kilátóteraszok építéséhez több ponton teljes szélességében le kell zárni az utat, ezért

augusztus 28-31. között nem látogatható a Guckler Károly sétány.

A munkavégzésről a helyszínen kihelyezett információs táblák is tájékoztatnak. A kilátópontok kialakítása után az útszakasz eredeti formájában ismét látogatható lesz, megtartva azt a földút jelleget, ami miatt a kedvelt nyomvonalnak számít a terepfutók körében.

A kialakítandó tanösvény nemcsak a környék természeti értékeit mutatja majd be, hanem az ismét látványos panorámával rendelkező turistaúton archív fotók, videók és interaktív játékok segítségével a térség történetébe vezető időutazásra is meghívja a látogatókat.

(Pilisi Parkerdő Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: