Szemétszedési akció – Tegyünk együtt a dunai élővilág megőrzéséért!

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság az európai uniós “DANUBEparksCONNECTED“ című INTERREG pályázat pénzügyi és szakmai támogatásával önkéntes szemétszedő akciót szervez Gödön, a Homok-szigeten.

Az esemény részét képezi annak a nemzetközi sorozatnak, melynek keretében a pályázati partnerek a Duna teljes hosszában, a forrásvidéktől a deltáig, több mint egy tucat helyszínen a helybeliek aktiv segítségével tisztítanak meg értékes dunai természetvédelmi területeket.

Az esemény időpontja: 2018. június 30. szombat, 9:00
Találkozási hely: közvetlenül a Homok-sziget északi csúcsánál a Duna-parton (a Penny Market mögötti Duna lejáró aljánál).

Valószínűleg a vizállástól függően a szigetre bemenni, illetve onnan kijönni csak az északi végén tudnak a résztvevők, igy a szemétszedés során a szigeten egy kb. 2-2,5 km-es kört kell tenni.

“Kérjük, hogy igény szerint védőkesztyűt hozzanak magukkal! A szemétgyűjtéshez szükséges szelektíves és egyéb hulladékzsákokat a szervezők biztosítják” – olvasható a programfelhívásban.

A résztvevők által összegyűjtött hulladékot a Gödi Önkormányzat a Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közreműködésével térítésmentesen elszállítja. A szemétszedésre előzetesen bejelentkezett és azon résztvevő önkénteseket az igazgatóság vendégül látja egy ebédre a Dunapart Kisvendéglőben (Göd, Bischof Házaspár utca 6.).

A részvételi szándékot és az együtt érkezők létszámát legkésőbb 2018. június 29. 12 óráig jelezzék Kiss Gyula számára, kissgy@dinpi.hu e-mail címen!

Tegyünk együtt a dunai élővilág megőrzéséért, várjuk jelentkezésüket!

(Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: