5 erdei kisvatusas program a hétvégén, amit kár lenne kihagyni

Hétvégén rendezik meg a Múzeumok Éjszakája eseményt, mely során hazánk számos pontján gyűjtemények százai hosszabb nyitva tartással, különleges programokkal várják a látogatókat. Az előttünk álló napok más okból is különlegesek, ugyanis a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát, azaz Szent Iván estjét is számos hagyományhoz köthető programmal ünnepelhetjük. Az Erdeiprogramok.hu válogatásában erdei kisvasutas eseményekre hívjuk fel a figyelmet, melyek szorosan kötődnek a fent említett rendezvénysorozatokhoz.

1. Less be a fűrészüzembe és suhanj Csömödéren!

A Zalaerdő Zrt. fűrészüzem-bemutatóra, éjszakai múzeumlátogatásra és erdei vasutas suhanásra várja az éjszakai baglyokat a hétvégén.

A délután folyamán lehetőség lesz belesni a kulisszák mögé: hogyan gyártyák a pelletet? miként dolgoznak a fűrészüzemben? Ha pedig a nagy kiváncsiságban megéheznél, pogácsával és teával várnak az erdei kisvasúton, hogy egy izgalmas suhanást követően gyertyafényes környezetben a lenti kiállítótermet is szemügyre vehesd.

Részletes program>>>

(Fotó: Zalaerdő Zrt.)

2. Lillafüred fényei – Családi programok csak természetesen!

Az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja is csatlakozik a népszerű országos rendezvénysorozathoz. A program során járműbemutatóval, esti vonatozással és a vasútvonal mentén fekvő ismert és kevésbé ismert nevezetességek bemutatásával készülnek a szervezők, de szabadulószoba, fénymorzé és lézerharc is színesíti majd az estét.

Részletes program>>>

(Fotó: Szinok Gábor)

3. Tábortűz Szentivánéjen Kaszón

A Múzeumok éjszakája alkalmából a kaszói Ökocentrum vadászati kiállítását tekinthetik meg a látogatók, majd kisvasutas utazáson fülelhetik az éjszakai erdő hangjait. Az estét Szentivánéji tábortűz-gyújtás és szalonnasütés zárja.

Részletes program>>>

4. Utazás után tűzugrás Mesztegnyőn

Mesztegnyőn szintén Szent Iván éjszakája kerül a középpontba: az év legrövidebb éjszakáján, a nyári meleg élvezete és az éjszakai fények megtekintése babonázza majd meg a kis és nagy utasokat a kisvasúti kocsikban. A programon lehetőség lesz tábortűzrakásra és tűzugrásra is.

Részletes program>>>

5. Szentjánosbogarak fényei Kemencén

A telepen különleges múzeumi és fűtőházi tárlatvezetés és járműbemutató is várja a kisvasutak szerelemseit, majd az éjszaka sötétjében a Kemencei Erdei Múzeumvasúton utazva megvillannak a násztáncukot járó szentjánosbogarak fényei is.  A nem mindennapi látványt közös zsíroskenyér evéssel zárják.

Részletes program>>>

További erdei programok a hétvégén>>>

(Erdeiprogramok.hu)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: