Múzeumok éjszakája: vadmadár-bemutató és csillagászat Nyíregyházán

Munkácsy Mihály festőművész festményeit, vadmadár- és szürkefarkas-bemutatót tekinthet meg, illetve a csillagok rejtélyeibe nyerhet bepillantást a közönség június 23-án a Múzeumok éjszakájának nyíregyházi programsorozatán.

A Jósa András Múzeum kapui este hat órakor nyílnak meg a Munkácsy 50 című tárlattal – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján. Az október 14-ig látható vándorkiállítás ezen az éjszakán mutatkozik be a nyíregyházi közönségnek, az ötven alkotásból álló kollekció kétharmada lesz kiállítva, húsz további festmény augusztus 20-án érkezik a szentpétervári Ermitázsból a nyírségi megyeszékhelyre.

Pákh Imre magyar-amerikai műgyűjtő kollekciójának már Nyíregyházán lévő darabjai a Múzeumok éjszakáján szabadon lesznek megtekinthetőek, a tárlatra minden más időpontban időpontfoglalás szükséges. A festményeket a Békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum által kölcsönzött fotódokumentációs anyag egészíti ki.

A múzeumi ünnepen a Munkácsy-képek mellett csillagászati bemutatóval, bábszínházi előadással, valamint múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, például festészettel, restaurálással és a kiállításhoz kapcsolódó nyomozós játékkal várják a kisebbeket.

Ezeken kívül lesz jóganap, dumaszínház és több zenei koncert, a látogatók előtt a megyei levéltár, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Gyűjtemény mellett a Kállay Gyűjtemény épületei egyaránt megnyílnak.

Utóbbiban interaktív mesejáték, tombola, kirakodóvásár szórakoztatja majd a közönséget, a vadmadár-bemutató keretében pedig szirti sast és sólymot, illetve egy szürke farkast is láthat a közönség.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: