5+1 ötletes és egyszerű megoldás kempingezéshez

Akár egy rövidebb kirándulást, akár egy hosszabb kempingezést tervezünk, mindenképp arra szoktunk törekedni, hogy csak a legszükségesebb kellékeket vigyük magunkkal. Alább néhány olyan ötletet gyűjtöttünk össze, amik nem foglalnak sok helyet, és igazán hasznosak lehetnek egy erdei túra alkalmával. 

1. Csomagolj okosan!

A gyakorlott túrázóknak már nagy tapasztalatuk van abban, hogyan használják ki a hátizsák legeldugottabb rekeszeit is. Ha azonban Te nem vagy a csomagolás nagymestere, íme egy hajtogatási tipp, hogy a ruháid a legkisebb helyet foglalják el.

Emellett nem utolsó szempont az sem, hogy így egy helyre kerül egy napi váltás öltözéked, tehát nem kell majd feltúrnod az egész táskát egy fél pár zoknit keresve. 

2. Gyújts tüzet egyszerűen!

A tábortűz-gyújtáshoz egy apró méretű és könnyű kelléket is használhatunk segítségképp. Ennek elkészítése is igen egyszerű: nem kell mást tenni, mint indulás előtt egy-két vattakorongot viaszba mártani. Miután megszárad, zárható tasakba rakhatjuk, és már mehet is a hátizsákba!

3. Minden egy helyen

Ha sikerült lángokat csiholni, ideje nekiállni a főzésnek. Táborozáskor jól jöhet, ha a magunkkal vitt fűszerek átlátható, könnyen hozzáférhető helyen vannak. Míg az eredeti, papír csomagolás hamar szétszakad, kiszóródik, addig megoldás lehet, ha még otthon átöntöd őket egy Tic-Tac-os dobozba vagy hasonlóan kicsi tartóba. Így könnyebben át fogod látni, hogy mit hoztál magaddal, és tuti nem fog pirospaprikában úszni a táskád!

4.  Kirándulók kontra szúnyogok

Miután sikerült meggyújtani a tüzet, és elkészült a vacsora is, hamar előkerülnek a tábori dalok, vagy épp a kalandos történetek. Ha nem akarjuk, hogy közben tálcán kínáljuk magunkat a szúnyogoknak, érdemes néhány zsálya vagy rozmaring ágat dobni a tűzbe. Nemcsak jó illat lesz körülöttünk, de a legtöbb rovarfajt elriasztja mindaddig, míg közel vagyunk a füsthöz. 

5. Az átláthatóságért

Ha hosszabb kirándulásra készülsz, és egy adott területen több estét is töltesz, akkor igazán praktikus lesz a következő ötlet. Egy öv vagy kötöző, illetve néhány akasztó segítségével könnyen elérhetővé tudod tenni a sűrűbben használt útravalókat. Legyen szó edényről, flakonról, szerszámról, vagy bármilyen más kellékről, amit nem szeretnénk folyton a sátrunk mélyén keresgélni. Így átláthatóbb, igaz?

+1. Hogy a hazatérés is örömteli legyen

Nincs is annál elkeserítőbb, amikor több kilométer megtétele után, az út porával az arcunkon a kapu előtt tudatosul bennünk, hogy elvesztettük a lakáskulcsunkat. Van, aki túrázáskor nem is viszi magával, van aki jól becsomagolja, és a táska legaljára süllyeszti.

Ha pedig a kempingezést összekötöd egy kis pecázással vagy csónakázással, akkor még inkább növeled az esélyét annak, hogy egy szerencsétlen mozdulat folytán elússzon a lakásba jutás esélye.

Indulás előtt szedd le a kulcscsomódról a feleslegesebb darabokat, hogy minél könnyebb maradhasson, majd szerelj hozzá egy parafadugót! Amennyiben vízközelbe kerülsz, és valamilyen oknál fogva a kulcsod is úszni szeretne egyet, a parafa nem fog elsüllyedni a mélybe. 

Ti milyen apró praktikákat alkalmaztok, hogy megkönnyítsétek a kirándulós, táborozós napokat?

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: