Már nincs nyomkövető az elengedett medvén

Nincs már nyomkövető a  június 13-án szlovák-magyar határ mellett elengedett medvén – tájékoztat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

A korábban a sajtóban megjelent híreknek megfelelően a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságok szakemberei egyedi azonosításra alkalmas eszközökkel látták el azt a medvét, amely az elmúlt hetekben bejárta az országot. Ezek közül az egyik eszköz egy nyomkövető nyakörv volt, amit a Szegedi Vadasparkban az állat átmeneti elhelyezése után Dr. Sós Endre, a FÁNK főállatorvosa, és Dr. Koroknai Viktória állatorvos vizsgálatát követően a nemzeti park szakértői helyeztek fel a medve nyakára, s amelynek a célja az volt, hogy időről időre információkat küldjön a medve mozgásáról a szakembereknek.

A medvén már nincs rajta a nyomkövető, az állat megszabadult attól, azonban a nyakörvtől függetlenül az elengedett medve nyomait figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai.

A természetvédelmi őrök egyébként is folyamatosan figyelik a medvék felbukkanásait és igyekeznek nyomon követni a mozgásukat, viselkedésüket vadkamerákkal és egyéb eszközökkel.

(BNPI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: