Ismét felvétel készült egy medvéről, ezúttal Füzesabonyban

Ahogy arról az Erdeiprogramok.hu is beszámolt, az utóbbi napokban több medveészlelés is történt hazánk északi területén. Fotó készült arról az állatról, ami Somoskőújfaluban a vasúti sín mellett nézelődött, míg legutóbb a szerkesztőségünkhöz eljuttatott videón látszik, ahogy a ragadozó Pétervásárán fut egy autó előtt. Ezúttal pedig Füzesabonyban kaptak lencsevégre medvét.

“Somoskőújfalu és Füzesabony között 80, Pétervására és Füzesabony között 50 km van, és bár ez egy medvének nem távolság, egyelőre nem tudni, hogy ugyanarról a példányról van-e szó” – olvasható az Indexen. 

A példány ezúttal a füzesabonyi utcákat rótta – erről készült egy videó, ami azóta bejárja az internetet:

A Börzsönytől a Mátrán át a Tarna-vidékig, de akár a Bükkben is lehet számítani a medve felbukkanására – reagált a hírekre Lantos István, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere a heol.hu hírportálnak, hozzátéve: a nagy területigényű állat egy éjszaka alatt hatalmas távolságokat képes megtenni. Bakó Csaba, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vadászati szakügyintézője a honlap szerkesztőinek kérdésére kiemelte: a párzási időszakban, mely ezekre a hetekre-hónapokra esik, az állatok a szokottnál is nagyobb területet barangolnak be – így több eséllyel bukkanhatnak fel a lakott területek közelében.

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: