Közel 250 ezüsthárs facsemetét ültettek a Körösvölgyi Állatparknál

Csaknem 250 ezüsthárs facsemetét ültettek el Szarvason, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjához vezető bekötőúton.

Az utolsó, szám szerint 249. facsemetét pénteken délelőtt együtt ültette el dr. Tirják László, a KMNPI igazgatója és Babák Mihály, Szarvas város polgármestere. A közös faültetés egyben azt is jelképezi, hogy a sétány jövőbeni gondozásában, fenntartásában a nemzeti park igazgatóság mellett a város is részt kíván venni. 

Dr. Tirják László elmondta: a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban javában zajlik az a nagyszabású beruházás, amelyhez csaknem 500 millió forint támogatást nyertek a GINOP és az INTERREG pályázati forrásaiból. Ennek eredményeként két éven belül teljesen megújul, megszépül a létesítmény.

– Ezeket a fákat azért ültetjük most, hogy mire az állatpark fejlesztése befejeződik, addigra megnőjenek, s így a 44-es főútról egy árnyas sétányon juthassanak el hozzánk a látogatók. Választásunk azért esett éppen az ezüsthársra, mert ez egy gyorsan növekvő, őshonos fafaj, amely, figyelembe véve a klímaváltozást is, hosszú távon megmarad majd – nyilatkozta dr. Tirják László.

Babák Mihály polgármester hangsúlyozta: örül annak, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság éppen ebben a városban működik, s nagyon hasznosnak tartja a tevékenységüket. 

(kmnp.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: