3+1 ötlet fatönkből, ami feldobja a kertedet

A fákat védeni, óvni kell! Ezt a szabályt a legfiatalabbak és a legidősebbek is tudják. De mi van akkor, ha a kertben mégis ki kell vágni egy öregebb, odvasabb példányt? Ha a faanyagot kreatív módon használnád fel, az Erdeiprogramok.hu most néhány ötlettel segít a megvalósításhoz. Ha ezek közül elkészíted valamelyiket, garantáltan a tiéd lesz a legegyedibb kert a környéken!

1. Boruljon virágba a kert!

Ha a farönk belsejében üreget képezünk, bátran ültethetünk bele akár magába, akár cserépben növényeket. Virágzáskor káprázatos látványban lesz részünk: a törzsből futó szárak, kibomló szirmok a kertünk ékességei lesznek. Mindezek mellett a sziklakerti növények is csodásan mutatnak, amint benövik a fát.

2. Kis asztalok, kis székek

Ha a fatönkök tetejét lecsiszoljuk, kifestjük, vagy egyéb módon dekoráljuk, ülőalkalmatosságként felhasználhatjuk akár kerti sütögetéskor. Ha pedig deszkát vagy üveget helyezünk a tetejére, kis asztalként is funkcionálhat. 

3. Tündérek és manók otthona

Ha fel szeretnéd dobni a kertet, erkélyt, akkor készíthetsz mini tündér és manó lakot is – mindezt fatönkök felhasználásával. Gyerekekkel remek hétvégi móka, kislányoknak garantáltan a kedvencük lesz:

+1 Madáritató természetesen

Korábbi cikkünkben ahhoz mutattunk tippeket, hogy milyen lepke, méhecske és madáritatót érdemes kihelyeznünk a kertbe. Most íme, néhány farönkös ötlettel egészítjük ki ezeket:

Reméljük elég inspirációt nyújtottak az összeállított képek. Nincs is már több dolgod, mint megvalósítani a kedvencedet! Mutasd meg a vendégeknek, hogy a tiéd a legszebb, legegyedibb kert a környéken!

(Erdeiprogramok.hu, fotók: pinterest)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: