Indul a szezon a Gemenci erdőben – 5 programtipp a hosszú hétvégére

A Rezét gőzös nosztalgiaszerelvénye, természetjárás kisbabával, túra a fokozottan védett, csak szakvezetővel látogatható Veránka-szigetre, hajókirándulások, német nyelvű erdőjárás túravezetéssel, erdei kirándulás lovasfogattal, interaktív kiállítások, a szekszárdi Fabula Együttes műsora, a fekete gólyák világának megismerése, valamint a „Gemenc-árterek világa” című természetfilm vetítése várja mindazokat, akik 2018. április 28. és május 1. között látogatnak el a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjának szezonnyitó rendezvénysorozatára, Pörbölyre.

1.Régi hagyományok, új kalandok

2018. április 28. – május 1. – Állandó és naponta változó programok várják Gemencen az ökoturizmus kedvelőit. Naponta három alkalommal nosztalgiavonat indul a Rezét gőzössel Pörbölyről a Malomtelelő megállóig. Mind a négy napon megtekinthető a Gemenc kincsei interaktív kiállítás Pörbölyön, a Méhészeti Gyűjtemény a Nagyrezét megállónál, valamint a Halászati Kiállítás Lassi megállónál.

2. Kincses sziget

A Gemenci erdő fokozottan védett és ritkán, csak szakvezetővel látogatható különleges tájára, a Veránka-szigetre indít túrát a Gemenc Zrt.  A területet Bajáról, a Gemenc Vándorpontból induló sétahajóval közelítik meg a kirándulók.
Részletek>>>

3. Gemenc Auenwaldtour

 Erdőjárás német nyelvű túravezetéssel. Túravezetőként közreműködnek a Soproni Egyetemen tanuló német erdőmérnök hallgatók is. A könnyű, 4-5 km-es kirándulás útvonala csak engedéllyel látogatható erdőrészeken is áthalad.
Részletek>>>

4. Május elseje Pörbölyön

Nosztalgiavonatos, babahordozós vagy lovasfogatos erdőjárással, a Fabula együttes koncertjével, a Gemenc film vetítésével és játékokkal, vasútmodellel, bográcsos ebéddel várják a látogatókat a Gemenci erdő déli kapujában május 1-én.
Részletek>>>5. Sétahajózás a Dunán

 

A Gemenc sétahajó Bajáról, a Gemenc Vándorponttól indul 1 órás kirándulásokra 10.00, 11.30 és 14.00 órakor. A vízi kirándulás alatt szakvezető mutatja be a természet különleges értékeit. Az érdeklődők megcsodálhatják a különleges madárvilágot és kis szerencsével még szomját oltó gímszarvast vagy vaddisznót is megfigyelhetnek.
Részletek>>>

Fotó: Badari-Csiszár Angéla – Gemenc Zrt.

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: