Csíkos vadmalacokat és frissen született muflonokat láthatunk Budakeszin

Aki áprilisban a Budakeszi Vadasparkba látogat, az dupla, azaz tripla meglepetésben részesülhet. Amellett, hogy a jól megszokott lakókat is megcsodálhatjuk, a hetekben született apróságokat is szemügyre vehetjük.  

“A szemfüles érdeklődők pihe-puha, örökké virgonc kiskecskékkel, csíkos vadmalacokkal, és egy újabb, karamellszínű őstulok borjúval ismerkedhetnek meg” – a vadaspark munkatársai ezekkel a sorokkal (is) hozták meg a kedvet egy kiadós tavaszi kimozdulásra az állatok közé. 

A kismalacok már elkezdték aktívan felfedezni az őket körülvevő környezetet és alkalmanként a kifutón kívülre is kimerészkednek, ezért a gondozók arra kérik a lelkes látogatókat, hogy bármennyire is kecsegtető, ne próbálják megsimogatni, vagy megfogni őket, mert ezt a kocák zokon veszik.

Kéthetes vadmalacok ismerkednek (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Az április épphogy csak átlépte a Budakeszi Vadaspark küszöbét, de a muflonok kifutóján máris megjelent három kíváncsi csöppség. A muflonok násza október és december közé esik, az átlagosan 21 hetes vemhességet követően pedig március és május között érkeznek meg a kicsinyek. A muflonbárányok kicsit félénkek, de mosolygósak, s társaikhoz hasonlóan egységesen szürkés-halványbarna bundát viselnek.

Egyhetes muflonbárány a Budakeszi Vadasparkban (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A muflonok szociális állatok, vagyis kifejezetten kedvelik a társaságot, ráadásul nagyon gondoskodó lénynek számítanak: az anyajuh nemcsak saját bárányát, de a csoporthoz tartozó összes kicsit sajátjaként védelmezi. Az utódok és az anyaállatok egyébként hangról és egymás jellegzetes illatáról ismerik fel egymást.

Karamellszínű őstulok borjú (Budakeszi Vadaspark, Zachán Viktor)

Érdemes tehát ellátogatni a Budakeszi Vadasparkba, hiszen mind a gyerekek mind a felnőttek számára érdekes élmény megtekinteni az újabb kis lakókat. A belépőről, megközelítésről további ifnó ITT.

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: