Natura 2000 területek élővilága: rajzpályázat Vas megyében

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdet „Natura 2000 területek élővilága” címmel Vas megye iskoláiban, az 1-4. osztályosok számára.

A Natura 2000 az Európai Unió ökológiai hálózata, amelyhez hazánk 2004-ben csatlakozott és kijelölte a Natura 2000 területeket. A hálózat célja, hogy biztosítsa az EU területén ritka és veszélyeztetett élőhelyek, valamint növény és állatfajok fennmaradását. A Natura 2000 területek azok Magyarországon, ahol a megőrizni kíván élőhelyek és fajok jelentős mennyiségben vannak jelen.

Vas Megyében az alábbi 15 védett terület található: Ablánc – patak völgye, Csöngei legelő, Gércei tufagyűrű és láprét, Gyöngyös – patak és a kőszegi Alsórét, Kemenessömjéni cserjés legelő, Kenyeri reptér, Köles – tető, Kőszegi – hegység, Öregcser, Őrség kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület, Őrség különleges madárvédelmi terület, Pinka, Rába és Csörnöc – völgy, Sághegy, Váti gyakorlótér.

Az alsós tanulókat arra biztatjuk, hogy figyeljék e területeket, környezetük élővilágát. 

Pályázati feltételek 

  • Vas megye alsó tagozatos (1-4. osztályos) tanulói számára egyéni kategóriában..
  • Az egyéni rajzok mérete A/3 legyen, melyek bármilyen technikával készülhetnek  (pl. ceruza, zsírkréta, festék, kollázs).
  • Vas megye alsó tagozatos (1-4. osztályos) tanulói számára csoportos (4 fő) kategóriában.
  • A csoportos rajzok mérete A/2 legyen, melyek bármilyen technikával készülhetnek  (pl. ceruza, zsírkréta, festék, kollázs).
  • Az alkotások növény vagy állatfajokat ábrázoljanak az élőhelyükkel együtt.
  • Minden beadandó mű hátuljára kérjük feltüntetni az alkotók és a felkészítő tanár nevét, az osztály és iskola megadásával.

A mellékelt jelentkezési adatlapot 2018. április 13 –ig a tourinform.orseg@gmail.com címre kérjük visszaküldeni.
A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatók az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság honlapján.  

Beadási határidő: 2018. május 15.

Az elkészült munkákat a beadási határidőig kell postai úton vagy személyesen eljuttatni az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság részére 9941 Őriszentpéter, Városszer 57.

Az alkotásokat, kategóriánként, páros évfolyamonként (külön az 1 és 2. osztályosokét, valamint a 3. és 4 osztályosokét) értékelik és jutalmazzák. 

Minden kategóriában az első három helyezett gyermek, illetve az első három helyezett csapatok tagjai egy ünnepélyes díjkiosztó gálán és egy azt követő terepi programon vehetnek részt az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. Továbbá a helyezettek oklevélben és tárgyjutalomban is részesülnek.

A pályamű beküldésével a szervezők úgy tekinti, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és az alkotások esetleges kiállításon, honlapon való megjelenéséhez. A beérkezett alkotásokat nem küldik vissza.

Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: