Csodálatos faragások születtek az erdő szobrásza versenyen (+Képek)

Egy csaknem fél éve tartó országos fafaragó verseny ért véget hétvégén, és gazdára lelt az Erdő Szobrásza Díj – tájékoztat az Erdőmentők Alapítvány Facebook-oldalán.

Szemerkélő esővel indult a nap az Erdőmentők botanikus kertjében, a Vértes Tábor területén, ahol az ország minden tájáról érkező művészek serényen telepítették a nevezett szobrokat, melyekben eztán generációk gyönyörködhetnek majd.

A feladat az volt, hogy a legvalósághűbb módon hozzanak létre erdei növényeket, állatokat, vagy gombákat, miközben megőrzik a fa természetességét. Eredetileg 50 alkotás nevezett, ám a döntőbe végül 17 csoda került.

A zsűrinek – melyben a fafaragó szakmán kívül a biológustól a természetfotósig számos érintett szakma helyet kapott – pokoli nehéz dolga volt, hiszen minden alkotás fantasztikusan sikerült és legtöbbször egy-egy ponton múlt csupán, hogy valaki dobogós lett-e, vagy sem.

A megmérettetés végére az Erdő Szobrásza Katona Szonja lett, aki egy csodálatos uhuval vitte el az első díjat:

“Szívből gratulálunk az élethosszig viselhető címhez és köszönjük a részvételt minden versenyzőnek, valamint a kemény munkát a szervezőknek! Továbbá hálásan köszönjük a részvételt azoknak a művészeknek és szakértőknek, akik eljöttek, hogy műsorukkal színessé tegyék a verseny napját, valamint természetesen támogatóinknak és a zsűri tagjainak, hogy megvalósulhatott az esemény” – olvasható az alapítvány közleményében. 

Egy kis válogatás a versenyen készült alkotásokról:

(Erdeiprogramok.hu, Erdőmentők Alapítvány)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: