Fejlesztik a nyíregyházi állatparkot és a Felső-Tisza-vidék vízi turizmusát is

A következő években több mint 56 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – hangzott el a Magyar Turisztikai Ügynökség és Nyíregyháza önkormányzatának közös sajtótájékoztatóján a nyírségi megyeszékhelyen szerdán.

Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója elmondta, az egyik legnagyobb beruházás a Legoland Discovery Center kialakítása lesz Nyíregyházán, mintegy 9,5 milliárd forintból. A térségben ezzel létrejön egy olyan látványosság, amelynek köszönhetően jelentős mértékben emelkedhet a turisták száma – mondta. 

Guller Zoltán a beruházások között kiemelte egyebek közt a sóstógyógyfürdői állatpark és a múzeumfalu továbbfejlesztését, az épülő négycsillagos sóstói szállodát, az állatparki bővítési munkálatokat, a nyíregyházi szabadtéri színpad megújítását, illetve a Rétközi-tó komplex fejlesztését is. A több mint húsz nagyfejlesztés között szerepel a nyíregyházi Bencs-villa turisztikai hasznosítása, a helyi Tófürdő fejlesztése, a Felső-Tisza-vidék vízi turizmusának és a tiszadobi Andrássy-kastély, a komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria turisztikai fejlesztése, a kelet-magyarországi ortodox zsidó emlékhelyek örökségútjának kialakítása és például a Leveleki-tó attrakciófejlesztése is.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a megye 2017-es turisztikai eredményeiről szólva elmondta, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 173 ezer vendég több mint 374 ezer vendégéjszakát töltött el a megye kereskedelmi szálláshelyein. A nyolc évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a vendégek száma több mint 39 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 44 százalékkal emelkedett, míg a szállásdíj-bevételek 83,9 százalékkal nőttek.

Jövő héten átadják a Nyíregyházi Állatpark új látogatócentrumát, elindul a múzeumfalu hasonló jellegű beruházása, emellett jövő év végéig az idegenforgalom szempontjából kiemelten fontos Sóstógyógyfürdő közelébe ér a várost nyugatról elkerülő út is, ami szintén hozzájárulhat a turizmus bővüléséhez – összegzett a városvezető.

(MTI)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: