Március végén avatják fel a nagykanizsai kilátót

A Zalaerdő Zrt. legnagyobb volumenű közjóléti beruházása a nagykanizsai Csónakázó-tónál található kilátó 2017. évi felújítása.

(Fotó: MTI, Varga György)

A 48 méter magas fúrótoronyból átalakított, 80-as éves vége óta lezárt építmény két kilátó szinttel rendelkezik, melyből az alsó 28 méterrel a felső 43 méterrel emelkedik a táj fölé. A kilátóból felejthetetlen és egyedülálló kilátás nyílik a városra és az erdőkkel borított zalai és somogyi dombvidékre.

A beruházásnak köszönhetően Nagykanizsa egy emblematikus építménye újult meg, mely nagyban hozzájárul a város és a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez.

(Fotó: Zalaerdő Zrt., Szél Tamás)

A kilátó ünnepélyes átadója 2018. március 21-én lesz, melyre középiskolásoknak szóló futóversennyel, ünnepi beszédekkel és tűzoltósági bemutatóval is készülnek. A kilátót Rosta Gyula vezérigazgató, Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter avatja.

Az ünnepség háziasszonya a háromszoros Spartathlon-győztes hosszútávfutó, Lubics Szilvia lesz. A műsorban közreműködik a Nagykanizsai Fúvószenekar.

(Zalaerdő Zrt.)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: