A Pilisben még a tél az úr – Nehezen járható a Rám-szakadék és a Dera-szurdok is

Hiába kezdődött el a meteorológiai tavasz, és várható enyhülés a nagy hideg után, a Pilisi Parkerdő magasabban fekvő területein továbbra is télies viszonyokra kell készülnie a kirándulóknak.

Ezért aki március első hétvégéjén kirándulni indul, 400 méteres magasság fölött még mély hóra és fagyra számítson. Bár a turistautakon több helyen letaposták már a havat a túrázók, helyenként továbbra is közel térdig érő, akár 50-60 centiméteres a hóréteg. Ebben az időszakban érezhető a leginkább a város és az erdőterület közötti hőmérsékletkülönbség is, hiszen az erdőben még bőven fagypont alatt lehet a hőmérő higanyszála, miközben a városban már olvad a hó.

Különösen a nehezen járható szurdokvölgyekben problémás a túrázás. A Rám-szakadékban, a Holdvilág-árokban vagy a pilisszentkereszti Dera-szurdokban még hetekig extrém téli körülményekre kell számítani, ha pedig megindul az olvadás, akkor a szokásosnál nagyobb vízmennyiségre. A főváros környéki erdőket kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei ezért arra kérik a kirándulókat, hogy a hóolvadásig kerüljék el ezeket a nehezen járható útszakaszokat, köztük a Rám-szakadékot.

(parkerdo.hu)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: