A kiskunsági erdőkben is korlátozzák a látogatást

A Kefag Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 2018. március 1. és április 30. között erdőlátogatási tilalmat rendel el az alábbi területeken.

A Kefag Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az erdőről, az erdő védelméről, és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. tv. (Evt.) 94.§ (1) (2) bekezdésének értelmében a Kefag Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Császártöltési Erdészetének és a Dél-Kiskunsági Erdészetének a Kelebiai vadászterületén az erdőterület látogatását a vadászati tevékenység gyakorlásának védelme, így különösen a vemhes vadállomány folyamatos zavarásának, illetve a vadgazdálkodó megkárosításának elkerülése érdekében korlátozni szükséges. Jogszabályi alap: Evt. „94. § (1) Az erdőgazdálkodó átmenetileg korlátozhatja és feltételhez kötheti az erdő egyes részeinek látogatását, amennyiben az ott tartózkodás

  • a) életet vagy testi épséget veszélyezteti, vagy
  • b) az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyezteti vagy akadályozza.
  • (2) A vadászat időtartamára a vadászatra jogosult az erdőgazdálkodó hozzájárulásával átmenetileg
    korlátozhatja az erdő egyes részeinek a látogatását.”

A korlátozás a Császártöltési- és Dél-Kiskunsági Erdészet területét érinti, a pontos útvonalak térképe ITT és ITT érhetők el!

FONTOS: az engedély nélküli agancsgyűjtés lopásnak minősül! Amennyiben ilyen esetet észlel, kérjük értesítsék az illetékes erdészetet!

Császártöltési Erdészet /tel.: 78/543 010/
Dél Kiskunsági Erdészet /tel.: 77/551 477
Simon László hivatásos vadász (tel.: 30/319 1689)
Királyházi Péter hivatásos vadász (tel.: 30/689 7362)

(KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: