Így fog kinézni az új erdei iskola Léván és a bővülő Somoskői Kirándulóközpont

A határon átnyúló „Erdészek a környezeti nevelésért” INTERREG pályázat részeként bővül a Nógrád megyei Somoskői Kirándulóközpont, a felvidéki Léván, a településen belül pedig egy használaton kívüli raktárépületet alakítanak át modern, minden igényt kielégítő erdei iskolává. Mindez 2019 végére valósulhat meg.

A Somoskőn csütörtökön megrendezett sajtótájékoztatón az Ipoly Erdő Zrt. és a LASY SR szlovák állami erdészet szakemberei mutatták be a fejlesztési terveket. A projekt célja, hogy a fiatalabb generáció számára bemutassa a határ menti térség különleges természeti értékeit, és a Léva és Salgótarján térségében élő lakosság, de a távolabbról érkező turisták érdeklődését is felkeltsék a helyi különlegességek iránt.

Ilyen lesz a lévai erdei iskola

A szlovák LASY SR úgy döntött, hogy ezúttal nem a fiatalokat viszi ki az erdőbe, hanem az erdőt telepíti be a városba, ezért Léván egy korábbi, már használaton kívüli raktárépületet újítanak fel és alakítanak át teljesen. Az udvaron egy mini arborétum és játszótér is helyet kap, így vizuális, gyakorlati megfigyelésekre is lehetőség lesz. A belső területen két szinten nagyjából 1000 négyzetméter áll majd a gyerekek rendelkezésére, akik a környék iskoláiból és óvodáiból egy napos vagy akár csak egy-két órás foglalkozásokra is érkezhetnek.

Tájba illő erdei iskolával bővül a Somoskői Látogatóközpont

A somoskői vár alatt már napjainkban is tud csoportokat fogadni az Ipoly Erdő Zrt. Somoskői Kirándulóközpontja , ám jelenleg csak szűkösen. Ezért is fontos lépés, hogy a bővítésnek köszönhetően 40-50 fő elhelyezését tudják meg megoldani az impozáns, tájba illő új épületrészekben. A beruházásnak köszönhetően nagyjából 500 négyzetméternyi belső területtel bővül a népszerű létesítmény.

(Erdeiprogramok.hu)

„Lesníci pre zvýšenie environmentálneho povedomia verejnosti “
„Erdészek a környezeti nevelésért”
(SKHU/1601/1.1/009)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: