Zalakaros kedvenc vadétele és az ország első Wild Food étele kerestetik!

Zalakaros a város, amely minden érzékszervünkre hat, ezért a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. folytatva Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson gasztro programját, a Zalaerdő Zrt.-vel karöltve keresi Zalakaros kedvenc vadételét, valamint egy külön kategóriában az ország első WILD FOOD ételét!

Mitől Klasszik?

Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai vadételek receptjeit várják a szervezők. A KLASSZIK kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége.

Mitől WILD FOOD?

Ebben a kategóriában újszerű, fantáziadús vadétel receptek nevezhetők az ország bármely területéről. A kategória kiemelt célja, hogy a vadételeket „mobilizálja”, hozzáférhetőbbé tegye a mindennapok fogyasztói számára. Az ország első WILD FOOD-jának a strandi pavilonoktól kezdve a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell a GO WILD küldetést.

Fontos: bisztrók, éttermek is nevezhetnek WILD FOOD kategóriában

A nevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni vadételük saját fotóval illusztrált receptjét a kiválasztott kategória megjelölésével.

A receptek beérkezése után az alkotásokat egy szakmai zsűri értékeli, majd kiválasztja az ország első WILD FOOD ételét. KLASSZIK kategóriában a zsűri által kiválasztott 10 legvadabb receptet profi séfek készítik el, majd egy közönségszavazáson dől el a kategória győztese.

Goulash soup with pork and mushrooms.

Nevezés: E-mailen a program@zalakaros.hu – n, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft, 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10. Fontos, hogy csak saját ételfotókkal lehet nevezni!

Nyeremények:

  • Zalakaros kedvenc Klasszik vad étel receptje díj: 100.000 Ft készpénz.
  • Az ország első WILD FOOD étel receptje díj: 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, a Hotel Karos Spa ****superior szálloda jóvoltából.
  • Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és természetesen mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!

Beküldési határidő: 2018. március 20. / Eredményhirdetés – 10 döntős recept: 2018. március 28.

További információ: https://zalakaros.hu/gowild

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: