Természetvédelmi rajzpályázat óvodás és iskolás gyerekeknek

A Madarak és Fák Napja alkalmából óvodás- és általános iskoláskorú gyerekek részére képzőművészeti pályázatot írnak ki az alábbi szervezetek:

  • Corvin Mátyás Általános Iskola (Kecskemét)
  • Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola (Kiskunfélegyháza)
  • Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (Kecskemét)
  • Porta Egyesület (Kecskemét)

A pályázat címe: Élményeim a természetben

„Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám …”
(Radnóti Miklós: Nem tudhatom…..)

A szervezők célja, hogy az óvodások és az általános iskolások olyan korábban átélt eseményeket, emlékeket, élményeket elevenítsenek meg az alkotásaikon, melyek valamilyen formában a hazai természethez, lakóhelyük tágabb környezetéhez, nemzeti parkokhoz köthetők. Ilyen alkalom lehet egy nyaralás, egy nyári túra, egy családi kirándulás, egy erdei iskolai program vagy egy nemzeti parki foglakozás, ami maradandó nyomot hagyott a gyerekekben és szívesen gondolnak vissza rá.

Javasolt technikák: saját élmények feldolgozása, megjelenítése és kifejezése érdekében az alábbi szabadon választható technikákat javasoljuk: ceruza, grafika, pasztell, akvarell, olaj, tus; fa-, linó-, vagy rézmetszet; mozaik, batik, szövés, plasztika, tűzzománc, kivéve krepp-pariból és termésekből készült kép.

Nevezés: a pályázatot óvodás- és általános iskolás gyerekek részére hirdetjük meg. Intézményenként 15 db alkotás küldhető. Elsősorban Bács-Kiskun és Csongrád megye területéről várják a szervezők a pályázatokat.

Kérjük a pályamunkák hátoldalán és külön összesítőn a mű címét, a pályázó nevét, életkorát, iskolája nevét és címét, valamint a felkészítő tanárát feltüntetni.

Beküldési határidő: 2018. április 20.

Fogadóhely címe:
Corvin Mátyás Általános Iskola
6000 Kecskemét, Mátyás Király krt. 46.

Kiállítás: a zsűri bírálata alapján a helyezést elért óvodás, alsó- és felső tagozatos korú gyerekek korosztályonként tárgyjutalomban részesülnek. A legszínvonalasabb pályamunkákból tárlatot rendezünk, amely 2018. május 11-25. között tekinthető meg.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2018. május 11-én 13.00-kor lesz a Corvin Mátyás Király Általános Iskolában.

A kiállítás bontása után, előre egyeztetett időpontban a pályamunkák két héten belül elvihetők.
Pályamunkákat nem küldünk vissza.

További információ:
KNP Ig. (6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.); Tóth Endre, tel.: 76/482-611
Corvin Mátyás Király Általános Iskola (Kecskemét), tel.:76/498-048; Szabó Zsuzsa művésztanár – hívható minden héten, hétfőn és pénteken 13 -17 óra között.

(Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: