Természetismereti és népi hagyományok élményközpontja épül az Őrségben

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság az Őrségi Népi Műemlékegyüttes attrakcióit és kínálatát bővítve egy interaktív játszóházat és foglalkoztató helyiséget alakít ki Pityerszeren.

“A Természetismereti és népi hagyományok öko-aktív élményközpontjának beruházása 2017. őszén indult a régi pajtaépület elbontásával, azzal a céllal, hogy a gyerekekkel és felnőttekkel megismertessük a népi kismesterségek eszközeit úgy, hogy azokat használni is tudják, továbbá környezetünk, a PaNaNet régió s benne az Őrség, kulturális és természeti értékeit” – olvasható a nemzeti park honlapján.

Az élményközpontban a látogatók jobban megismerhetik őseink életvitelét, tevékenységeiket és mindennapi munkájukat is, továbbá lehetőség nyílik az egyéni és kis csoportos vagy családi játékra is egy választott népmese, a Gábor és Julinka népmesén keresztül bemutatva nagyszüleink népi játékait. A PaNaNet térség és az egykori „Őrvidék” természeti és kulturális értékeinek megragadására, élményszerű közvetítésére egy többszemélyes társasjátéksarok kialakítására kerül sor, ahol a kihelyezett könyvek, PaNaNet és ŐNPI kiadványok, térképek is tanulmányozhatóak.

Az élményközpont az ideérkező gyerekek és kísérőik számára egyaránt izgalmas, tartalmas és mozgáslehetőséggel bíró beltéri helyet kínál, egyedi kialakításával belsőépítészetileg és tematikusan is jól illeszkedik az Őrségi Népi Műemlékegyüttes és a PaNaNet régió arculatához.

Az épületet 2018. márciusában adják át, míg az interaktív játékokkal és interaktív berendezésekkel felszerelt élményközpontot 2018. júliusától vehetik birtokba a látogatók.

A beruházás az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Programban ATHU003 projektszámon megvalósuló PaNaNet+ („Fenntartható természetturisztikai kínálatok fejlesztése és optimalizálása Nyugat-Pannónia védett természeti területeinek hálózatában”) című projekt támogatásával valósul meg.

(Kis Olga – Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: