A Bükk élővilágát, hangulatát idéző antológiát mutattak be

Megalakulásának 40. évfordulója alkalmából a Bükki Nemzeti Park Igazagatóság tavaly az egri Kaláka Fesztivállal együttműködve verspályázatot hirdetett „A Bükk csavargó útjain” címmel. A pályázatra olyan verseket vártak, amelyek a Bükk páratlanul szép természeti adottságait, élővilágát, a területén elhelyezkedő települések, túrák, kirándulások, látogatások hangulatát adják vissza. A beérkezett versek illusztrálására a szintén ebből az alkalomból megrendezett “40 év, 40 kép” elnevezésű fotókiállítás anyaga adott lehetőséget, amely válogatás a BNPI munkatársai által az elmúlt négy évtizedben készített képekből áll. A képek és versek a Kaláka Fesztiválon kerültek együttes bemutatásra 2017 júliusában.

A kiállított anyagból született, “A Bükk csavargó útjain” címmel megjelent kötetet január 26-án az egri Bródy Sándor könyvtárban mutatták be. Az antológiába a beérkezett 254 versből a harminc legjobbat válogatta be a szakmai zsűri.

Az ünnepélyes eseményen Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatóság igazgatója mondott köszöntőt, majd az egri irodalomtörténész, Dr. Lisztóczky László és a természetvédelmi szervezet részéről Baráz Csaba mutatták be az antológiát az érdeklődőknek, akik között a versek és a fotók szerző is képviseltették magukat, többek közt a verspályázat nyertes alkotója, Sipos Erzsébet egri tanítónő.

Az antológia megvásárolható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felnémeti központjában valamint felsőtárkányi, szilvásváradi és lillafüredi látogatóközpontjaiban.

(BNPI)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: