Óvodások etethették a vadat a székelyföldi erdőben

2018. január 28-án, vasárnap délelőtt tíz órakor több mint száz fős tömeg gyűlt össze a székelyföldi Erdőfüle északi kijárata, a Vashámor előtt. Mindannyian Román Richárd, a Bardoci Vadászcsoport vadőre, és az Erdőfülei Közbirtokosság által szervezett Farsangi Vadetetésre érkeztek.

Az Erdőfüle.ro beszámolója szerint öt szánnal, szánkókkal, szekérrel, autókkal indultak útnak a végső cél, a pisztrángászat felé. Útközben több megálló is volt, ahol a gyerekek betekintést nyertek az erdei élet mindennapjaiba, az erdész és vadőr szakmájába.

Az érdeklődők meglátogatták a csemetekertet, az etetőket, a vágteret, ahol az illetékesek rövid előadások formájában ismertették a kapcsolódó tudnivalókat. Ebédre üstben készült babgulyás várta a csapatot, továbbá lehetőség nyílt szalonnasütésre is.

Ebéd után Kelemen László, a Rara Avis Madártani Egyesület elnöke beszélt a madarak túlélése szempontjából fontos téli etetési módokról, és bemutatta a madáretetők egy egyszerű, de hasznos elkészítési módját. A szervezők jövőre is várnak vissza mindenkit a farsangi vadetetésre.

(Erdőfüle.ro nyomán)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: