Természetfotós túrasorozat indul a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Négy Évszak Fotóstúra névvel természetfotózással egybekötött túrasorozatot szervez a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A résztvevők minden évszakban lencsevégre kaphatják a Kígyósi-puszta szépségét. Az első, azaz a téli túrát január 28-án, vasárnap tartják.

“A programra nem feltétlenül profi fotósokat várunk (bár az ő segítségüket is szívesen vesszük), hanem mindenkit, akit érdekel a természetfotózás. Túrázás közben tapasztalatokat oszthatnak meg, megismerhetik egymás eszközeit és nem utolsósorban csodálatos felvételeket is készíthetnek a Kígyósi-pusztán és a Nagyerdőben” – olvasható az Igazgatóság közleményében. 

Az érdeklődőket január 28-án 9.00 órára várják a szabadkígyósi sportpálya parkolójában (GPS-koordináták: E 46°35’57,03” K 21°05’01,33”). A túra során nemcsak a fotózás technikai oldaláról, hanem a természetfotózásra vonatkozó szabályokról, etikai normákról is szó esik majd. Ez azért fontos, mert védett területen, védett állatokat és növényeket fotóznak majd. 

A négy alkalomból (tél, tavasz, nyár, ősz) álló túrasorozat végén kiállítást rendeznek a résztvevők legjobb fotóiból és díjazzák is azokat. 

(Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: