Hiúzt fotóztak a Madarasi Hargitán a kirándulók

Ritkán látható erdei ragadozót pillantott meg a Madarasi Hargitán év végén a zetelaki Szabó Viktória, amikor távolabbról hazalátogatott rokonaival kirándult. Sétájuk végén kocsiba ülve hazafelé vették útjukat, amikor egy hiúz kiugrott eléjük, átfutott az úton, majd a túloldalon álló farönkökre ülve figyelte őket.

„A gyönyörű állat nem tágított, ott kuporgott, és figyelte az autót. Alig hittünk a szemünknek, mivel nagyon ritka állat. Nagyon szerencséseknek érezzük magunkat. Édesapám régóta járja az erdőt, testvérbátyám is egy ideje vele tart, jól ismeri az állatok viselkedését, de egyikük sem találkozott még hiúzzal” – mesélte a szekelyhon.ro portálnak Szabó Viktória.

Noha a találkozást nem nevezte rendkívülinek Ambrus László székelyudvarhelyi környezetvédő, elismerte, maga is irigyli a történet szereplőit, mivel még nem volt szerencséje hiúzt látni. „Valószínűleg egy fiatal, kíváncsi példány volt, a kirándulók pedig viselkedésükkel nem zavarták őt. Mivel kerüli az ember társaságát, ritka látni, de néha megtörténik. Szerencsés helyen voltak, jó időben” – kommentálta a történteket.

(Székelyhon.ro)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: