Változott az Országos Kéktúra nyomvonala Szarvaskőnél

A Szarvaskő feletti legelők megnövekedett állattartás célú igénybevétele miatt, illetve egy veszélyes, ugyanakkor természetjáró szempontból jellegtelen aszfaltútszakasz (jelzett kerékpárosút, autóforgalommal) kiváltása végett a település nyugati sarkától az ún. Egerlátó lábáig új nyomvonalra került a kék sáv jelzés az Országos Kéktúra 22-es szakaszán.

Az új nyomvonal Szarvaskő nyugati végéből, az utolsó háznál egy fahidat használva átkel a patakmedren, majd az ún. „tündér út” kellemes ösvényén felkapaszkodik a Kecskefar oldalába. Az üdülőházak közé érve balra, majd jobbra fordul, felérve a Hegyes-kő páratlan panorámájú füves laposára. Érdemes itt picit elidőzni, hiszen pazar kilátás tárul elénk. Továbbmenve kellemes úton békésen legelésző tehénkék között haladunk, majd egy makadám utat keresztezve, széles agyagos szekérúton csatlakozunk be a régi nyomvonalba.

“Kérünk mindenkit, hogy a környéken legelő állatokat ne ingereljék és kerüljék a villanypásztorok rongálását! Reméljük, hogy az új nyomvonal rendezi a környéken felmerült problémákat és mind látványban, mind biztonságban hozzáad a kéktúra élményéhez” – olvasható a Magyar Természetjáró Szövetség honlapján.

 

(MTSZ Országos Központ)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: