Erdészek fognak össze a koraszülöttekért

“Zöld szív” – ezzel az elnevezéssel szervezett az Északerdő Zrt. jótékonysági fotókiállítást. A tárlaton a társaság dolgozói által készített képek láthatók a Miskolc Plaza emeletén. A fotók eladásából származó összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház munkáját támogató Segíts Élni Alapítvány kapja, amely a koraszülött gyermekeket segíti.

A kiállítás megnyitóján Dr. Sárhegyi Zoltán, az Északerdő  Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke azt mondta: az erdész minden nap templomba megy, az erdő templomába, ahol olyan dolgokkal találkozik, amiket csak a hozzáértő, nyitott szívű ember láthat meg. A pillanat, amit az erdész munkája képvisel, része az örökkévalóságnak. Az örökkévalóságnak egy felemelő pillanata a gyermek születése. Akik abban segítenek, hogy egészséges gyerekek jöjjenek világra, ugyanolyan istenáldotta tevékenységet folytatnak, mint az erdészek.

A résztvevőket köszöntve Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője úgy fogalmazott: az erdészek erdővel ápolt, különleges viszonya tetten érhető minden kiállított képen. Azok az emberek, akik ezeket készítették, nem hivatásos fotósok, hanem erdészek, akik rajongásig szeretik munkájukat, és munkahelyüket, az erdőt. Az erdőt, ami biológiai értelemben a Föld legbonyolultabb és legösszetettebb természeti kincse, amit óvni, védeni, gyarapítani kell.

A Segíts Élni Alapítványt 24 éve 7 édesanya hozta létre, hogy a koraszülötteknek segíthessenek. 15 éve foglalkoznak koraszülöttek mentésével és szállításával. A befolyt összegekből speciális eszközöket, műszereket és olyan kiegészítőket vásárolnak, melyekkel kényelmesebbé, komfortosabbá tehetik a babák mindennapjait ellátásuk során – ismertette Afonyiné Kaló Tünde, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főnővére.

A Miskolc Plaza-ban 47 képet állítottak ki, ezeket az Északerdő Zrt. munkatársai (Bózsó Gyula, Buday Péter, Fehér János, Koroknai József, Mihók István, Molnár Viktor, Váradi Gábor) készítették. A fotók megvásárlására 2017. december 1. és 2018. január 10. között van lehetőség.

A jótékonysági akció támogatásával kapcsolatos tudnivalók:

Támogasd a koraszülött gyerekeket 3 lépésben:

  1.  Küld el a fotopalyazat@eszakerdo.hu email címre kiválasztott kép(ek) címét és a felajánlani kívánt összeget, amely minimum 10 000 Ft képenként!
  2. Kollégánk jelentkezése után add meg adataidat!
  3.  Várd a kiválasztott képet, melyet keret nélkül a kiállított minőségben postai úton küldünk!

A kiállítás képei itt tekinthetők meg>>>

(Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: