Felgyógyult darvakat engedtek szabadon Csongrád megyében

A napokban Szentes déli határában szabadon bocsájtották azokat a darvak, melyek már felépültek a köd miatt elszenvedett sérüléseikből – írja a Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány.


Ahogy arról az Erdeiprogramok.hu is tájékoztatta olvasóit, a múlt hétvégén tapasztalt kedvezőtlen időjárásnak köszönhetően veszélybe kerültek a Magyarországon állomásozó darvak. A sűrű ködben nehezen tájékozódtak, eltévedtek, sokan pedig balesetet is szenvedtek, miközben csoportosan éjszakázó helyükre tartottak. Csongrád megyében egy egész csapat repült neki a vezetékeknek, aminek köszönhetően több tucat el is pusztult.

A hétvége során a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület önkéntesei kilenc sérült túlélőt fogtak be, majd szállítottak a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomására. Volt aki könnyebben, volt aki súlyosabban megsérült. A műtétre szoruló egyedek Hortobágyra, a Madárkórházba lettek tovább szállítva.

Mindeközben a Ároktőn is lezuhant, majd egy kerítésen akadt fenn egy egyed, szintén a köd miatt. Őt a Mályi Madármentők szállították a Madárkórházba.

“Az utolsó darucsapatok ezekben a napokban gyülekeznek Orosháza és Szeged térségében, hogy tovább induljanak telelő helyük felé, Észak-Afrikába. A tömegszerencsétlenség túlélői számára ezek a napok jelentik az utolsó esélyt, hogy csatlakozzanak társaikhoz. Kívánunk nekik szerencsés utat” – olvasható a Hortobágyi Madárpark Facebook oldalán.

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: