Decemberi programok a téli regéktől a kiadós túrákig a Körös-Maros Nemzeti Parkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a téli időszakban is kínál kellemes és hasznos programokat a természetbarátok számára.  

December 1-jén a Körösvölgyi Látogatóközpontban ismét megkezdik a tavaly útjára indított, nagy sikerű ismeretterjesztő előadás-sorozatot, amely a „Téli regék a természetről” címet viseli. Az első előadás a háziállatokról, konkrétabban azok háziasításának történetéről szól. Kitűnő családi program, mivel minden korosztály számára érdekes lehet, hogyan alakultak ki a Kárpát-medence őshonos háziállat-fajai, például a cigája és racka juhok, vagy a puli kutyák. A kezdési időpont 17.00 óra, a program díja 480 forint. További információk és bejelentkezés Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 475 1780-as telefonszámon. 

December 2-án, szombaton 9.00 órától adventi kézműveskedésre várják az érdeklődőket a Bihari Madárvártában. Természetes anyagokból készítünk majd adventi koszorúkat, miközben illatos gyógyteákat kortyolgatunk. A közös kézműveskedés után érdemes egy sétát tenni a Sző-réti tanösvényen is.  Programdíj: 1000 Ft/fő és 500 Ft/fő.  További információk Tóth Zsuzsannától kérhetők a +36 30 687 0816-as telefonszámon.  E-mail: madarvarta@kmnp.hu 

December 9-én, szombaton 10.00 órától „Madárkarácsony, Luca napi szokások, Hópihék tánca” a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban. A program keretében meghallgathatnak egy rövid előadást téli madárvendégeinkről és azok etetéséről. Különböző termésekből, olajos magvakból madárkalácsokat, felfűzött madáreleségeket készítünk, melyeket aztán egy közös túra keretében ki is helyezünk a látogatóközpont közelében. Felelevenítjük a Luca nappal kapcsolatos szokásokat, hiedelmeket, jóslásokat, s természetesen nem marad el a Luca-szék készítése sem. További információk a Sterbetz István Látogatóközpontban kérhetők az alábbi telefonszámokon: +36 66 483 083, +36 30 445 2409. E-mail: rehely@kmnp.hu. 

December 29-én, pénteken év végi túrát szerveznek a Maros-gátján. A találkozó időpontja: reggel 8.00 óra, helyszíne pedig a szegedi Vízügyi Történeti Emlékhely (Szövetség utca végénél a gáton jobbra 300 m), GPS-koordináták:É 46º15’4.14” K 20º11’16.47”. A túra hossza mintegy 15 kilométer. A Maros-gáton Újszegedtől egészen Deszkig megyünk el, ahol felkeressük Csongrád megye legnagyobb kocsányos tölgyét. A program díja 480 forint, további információk és bejelentkezés Lovászi Péter természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 70 197 9261-es telefonszámon.

(Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: