Idén a környezettudatosság jegyében Zöld Mikulás érkezik a Hortobágyra

Még nem borítja fehér hó a tájat, de hamarosan itt az év vége és érkezik a Zöld Mikulás a Hortobágyi Nemzeti Parkba.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság immár ötödik éve hagyományteremtő jelleggel rendezi meg a Zöld Mikulás programot, mely keretében a Hortobágy-halastavi Kisvasút egy rövid időre átalakul Mikulásvonattá, mely segítségével a vendégek eljuthatnak a Zöld Mikulás házához.

Az igazgatóság egyik legfontosabb feladata a szemléletformálás, környezeti nevelés, így a Zöld Mikulás programot is a környezettudatosság jegyében valósítják meg. 

A program helyszíne Hortobágy-Halastó, ahol mintegy öt km-t zakatol a Mikulásvonat egészen a Kondás tóig. A Mikulásvonattal való utazás felejthetetlen élményt nyújt a gyermekeknek, majd az út végén egy igazi Meseház várja őket, ahol találkozhatnak a Zöld Mikulással, átvehetik tőle a zöld csomagot, melynek tartalma rendhagyó módon nem csak édességet, hanem mindenféle kézműves terméket tartalmaz.

A meseházban mesejátékkal szórakoztatják a kicsiket, valamint mindenki kedvére kézműveskedhet, kreatívkodhat, karácsonyfa díszeket készíthet.

Az egyéni látogatókat 2017. december 2-án és 3-án, 10.00 és 13.00 órai kezdettel várják, míg a csoportok részére 2017. november 27-től december 10-ig biztosítanak lehetőséget a programon való részvételre.

Előzetes regisztráció szükséges!

További információ:
Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Kánai Edina
tel: +36 30 6307544
e-mail: kommunikacio@hnp.hu

(Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: