Impozáns vadászházat avattak a Bakonyban

Összesen közel 240 millió forintból felújították, kibővítették és korszerűsítették a Bakonyerdő Zrt. Hódoséri Vadászházát. Az impozáns épületet pénteken adták át ünnepélyes keretek között – írja a veol.hu.

A magyar erdő érték és kincs, amit nemcsak őrizni kell, hanem meg kell mutatni az embereknek. Ehhez szükségesek a Hódosérihez hasonló erdei szálláshelyek – jegyezte meg köszöntőjében Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója. Mint mondta, az itteni vadregényes táj kivételes szépséggel és változatos élővilággal büszkélkedhet, a természetkedvelők örömére pedig számos kirándulóhely található a környéken.

Varga Lászlótól a portál megtudta, az 1984-ben épített szálláshely mostanra bőven megérett a felújításra, bővítésre, amihez kapcsolódóan a földszinten három, míg a tetőtérben hét vendégszobát alakítottak ki önálló zuhanyzókkal. Emellett többek között korszerűsítették a konyhát, illetve a földszintet kibővítették egy több mint 50 négyzetméteres, étkezőként és társalgóként funkcionáló helyiséggel. Felújították a főépület melletti két faházat, és parkosítást is végeztek. Továbbá megújult például a vadászházhoz vezető bekötőút és annak világítása, valamint az épület környékének térvilágítása. A beruházás közel 240 millió forintba került, ebből százmilliót a Földművelésügyi Minisztérium adott tőkeemelés formájában, míg a fennmaradó részt az állami erdőgazdaság saját forrásból állta. A vezérigazgató hangsúlyozta, kiemelt feladatuknak tekintik, hogy a társadalommal megismertessék az erdőben folyó szakmai munkát, az erdőgazdálkodás célját, ehhez pedig nagy segítséget nyújtanak az ilyen vendégházak.

Sebestyén Vince, Bakonyszentlászló polgármestere úgy fogalmazott, községük kiemelt turisztikai célállomásnak számít, ez a beruházás ezért is fontos esemény a község életében. Hozzátette, az elmúlt nyolc évben 20 sikeres pályázatuk volt, amiért nagyon hálásak a kormánynak, a Bakonyerdővel való együttműködésüket pedig példaértékűnek nevezte.

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a Bakonyt az ország egyik legszebb tájegységének nevezte, majd kifejtette, a magyar társadalom többsége úgy gondolja, csökken a hazai erdőállomány, ami ezzel szemben soha olyan mértékben nem növekedett, mint az utóbbi évtizedekben. Az államtitkár elmondása szerint a kormányzat, a minisztérium kiváló partnerre talált a Bakonyerdő Zrt.-ben, végül arra biztatta a jelenlévőket, hogy használják ki a gazdasági fejlődés nyújtotta lehetőségeket az erdészet terén is.

(veol.hu, fotó: Polgár Tibor)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: