Vadállatmentő központ épül Szigethalmon

A Szigethalmi Vadaspark és Állatsimogató történetének legnagyobb fejlesztése előtt áll, ugyanis a közeljövőben a területen megépül az ország egyetlen és legnagyobb vadállatmentő központja.

A vadaspark közleménye szerint a bővítésre szánt terület 160 000 m², amelyen többek között oktatási központot, trófea termet is kialakítanak majd. A vadállatmentő központ megépüléséért számos kutatáson, tárgyaláson vannak már túl a megálmodók, azonban most a település önkormányzata is a kezdeményezés mellé állt.

Egyedülálló kezdeményezés a vadállatokért

„Garantáljuk, hogy Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, és Európában is egy páratlan érték, páratlan érdekesség az, amit létrehozunk, és mindez a legnemesebb célokat szolgálja” – olvasható a Szigethalmi Vadaspark Facebook-oldalán.

A közlemény szerint november elsején kezdődnek a munkálatok, s várhatóan egy évig fognak tartani. Ha minden terv szerint alakul, akkor az első befogadások már az első gidák születésekor elkezdődhetnek.

A vadaspark ígérete szerint Facebook-oldalukon folyamatosan tájékoztatják majd látogatóikat a projekt aktuális fejleményeiről. 

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

 

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: