ErdőAlkotó: Készíts őszi dekorációt az élményekben gazdag magyar erdőkből!

Itt van az ősz, itt van újra. Bár a következő hetekben az idő hűvösebbre fordul, az erdő ilyenkor is csodálatos arcát mutatja felénk. Egy hétvégi kirándulás során akár be is gyűjthetjük az aranyló leveleket és őszi terméseket, amiket aztán felhasználva egy kis őszt varázsolhatunk otthonunkba. 

(Fotó: Gribek Tímea, Erdeiprogramok.hu)

(Fotó: Gribek Tímea, Erdeiprogramok.hu)

A színes falevelektől kezdve a legapróbb termésig sok mindent gyűjthetünk túránk során. Mutatunk pár kreatív ötletet, amik segítségével erdei hangulatúvá varázsolhatod lakásodat!

Gesztenye

Ki ne gyűjtött volna gyermek korában gesztenyét? Talán az egyik legkönnyebben beszerezhető “alapanyag”, hiszen akár a városok ligetes területein is megtalálhatóak. Amint elkezdenek a szúrós kupacsok lepotyogni a fáról, érdemes begyűjteni őket. Készíthetünk belőlük koszorút, ajtódíszt, gyerekekkel különböző figurákat, de akár festékkel vagy filccel is kidekorálhatjuk őket.

gesztenye_koszoru

gesztenye_dekoracio_01

gesztenye_dekoracio_02

dekoracio_09

Makk

Erdei séták során makkokat is gyűjthetünk, amiket szintén felhasználhatunk díszítőelemnek: kifestve, de natúran is jól mutatnak a gömbölyded, kalapos formák.

dekoracio_01 dekoracio_02 dekoracio_03 dekoracio_04

Falevelek

Barna, sárga, vörös – ezek az ősz igazi színei. Mi is tükrözné ezt a színkavalkádot hitelesebben, mint a hulló falevelek? A zöld színek már kezdenek eltűnni az erdőkből, és a következő hetekben fokozatosan változnak át a lombkoronás óriások. Amint megjelennek az aranyló alapanyagok, hétvégi kirándulásunk során gyűjthetünk belőlük. Íme pár hangulatos ötlet, hogy mit is kezdj velük a lakásban!

Fontos: az interneten számos olyan dekorációt találhatunk, amelyeknél a száraz alapanyagok mécsesek díszítésére szolgálnak. Azonban ne feledjük el, hogy ezek gyúlékonyak, így kellő odafigyeléssel gyönyörködjünk bennük!

dekoracio_05

dekoracio_06

dekoracio_07

dekoracio_08

dekoracio_10

Reméljük az összeállítás által kedvet kaptatok, hogy Ti is őszi pompába varázsoljátok otthonotokat! Hamarosan beszerezhetők lesznek az alapanyagok, addig is gyűjtsetek ötleteket, és kiránduljatok az élményekben gazdag magyar erdőkben!

ErdőAlkotó sorozatunk hamarosan folytatódik!

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: