Önkénteseket várnak egy nagyszabású kutatáshoz a Pilisi Bioszféra Rezervátumban

A Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum látogatóinak, turistáinak megismerése érdekében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. nagyszabású kutatásba kezd. Ehhez a munkához azonban sok önkéntes segítségére is szükség van.

pilis

Büszkék lehetünk-e arra, hogy egy európai főváros közvetlen közelében kiváló túrázó helyek, jó levegő, gyönyörű tájkép fogad minket? IGEN!

Fontos lenne-e, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztések történjenek a fővároshoz közeli hegységekben? IGEN!

Szeretnénk-e, hogy ezt a csodás tájképet, vadregényes útvonalakat, különleges élővilágot még sokáig élvezhessük, és unokáinknak is megmutathassuk? IGEN!

Aki hasonlóan érez, csatlakozzon önkéntesnek!

A vizsgálat nagy részét a látogatóforgalom mérése és kérdőíves felmérés teszi ki. A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) önkéntes munkájára van szükség.

A kutatás több fordulóban zajlik, az első alkalomra 2017. október 20–23. között kerül sor.
Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 24.

Az Önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőívezés; a vizsgálat időtartama alatt október 21–23. között, 8–17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, a területtől függően erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.

Az Önkénteseket a Pilisi Parkerdő Zrt. szálláshelyein tudják elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (20-án estétől). Innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Amit kínálnak: a mérés ideje alatt ingyenes erdei szálláshely, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére, vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba.

A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítanak ki, illetve a felsőoktatási intézményben tanulók számára az adott intézmény, képzés szabályaitól függően a terepi munka gyakorlati időként is beszámítható.

További részleteket a jelentkezők számára külön küldenek. Várják tehát a természeti környezetért felelősséget érző önkéntesek jelentkezését az alábbi e-mail címen: onkentes@dinpi.hu

(greenfo.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: