Lombkorona tanösvény épül a Deseda-Kalanderdőnél

Akik a Deseda arborétum felőli részén sétálgattak az elmúlt hetekben, láthatták, hogy valami épül a tó mellett. Most kiderül, hogy mi készül ott!

lombkorona_osveny_deseda_sefag

A Kaposvár Most információi szerint a Deseda-Kalanderdő részeként egy húsz méter hosszú, és hat méter magas ösvény épül a fák lombkoronájának magasságában a Sefag Zrt. jóvoltából. Az építmény elsődleges célja, hogy a Deseda turizmusát fellendítse, úgy, hogy a látogatóknak egy új perspektívát nyújt és megmutatja, hogy milyen az élet a fák lombkoronájának magasságában. Az építményt várhatóan egy hónap múlva adják át, így vélhetően az ősz színeiben nemcsak lentről, hanem már fentről is gyönyörködhetünk.

A legújabb lombkorona tanösvények hazánkban

Tavasszal a Madarak és Fák Napja alkalmából adta át helyi erdőgazdaság a majdnem 10 méter magas, 124 méter hosszú lombkorona tanösvényt Kaszón, amelyről az Erdeiprogramok.hu szerkesztősége fotós, videós beszámolót is készített. Azonban a nyár sem múlhatott el égi építmény átadása nélkül: a Dél-Dunántúl első lombkorona tanösvénye megérkezett a Mecsekbe is. Információink szerint a Deseda-Kalanderdő részeként épülő látványosság mellett a Karcagi Parkerdőben is folynak a munkálatok. Érdemes lesz felkeresni őket!

(kaposvarmost.hu nyomán Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: