Erdőlátogatási korlátozások a Vértesben és a Gerecsében

A Vértesi Erdő Zrt. tájékoztatása szerint a szarvasbőgés időszakában szeptember 9. és október 8. között erdőlátogatási korlátozásokra kell számítani a Vértesben és a Gerecsében.

erdolatogatasi_tilalom

A Vértesi Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint vadászatra jogosult és erdőgazdálkodó, a kezelésébe tartozó 11-253550-510, 11-252450-512 és 11-251850-510 kódszámú vadászterületeken a balesetek elkerülése, valamint a vad-gépjármű ütközések megelőzése érdekében részlegesen korlátozza a csatolt térképeken körülhatárolt erdőterületek látogatását.

A 2009. évi XXXVII. törvény 94-96.§ alapján bevezetett és kihirdetett korlátozás értelmében, 2017. szeptember 9 – október 8. időszakban, naponta délután 16.00 és másnap reggel 09.00 óra között tilos az erdő látogatása a parkerdők, arborétumok, és az Országos Kék Túra útvonalának kivételével.

A megjelölt időszakban a korlátozásra a turistautak, illetve a fő közlekedési útvonalak bevezető szakaszain tájékoztató táblákkal és a szolgálatot teljesítő szakszemélyzet eseti szóbeli tájékoztatásával külön is felhívják a figyelmet.

Érintett községhatárok: Baj, (Bicske kimarad) Bokod, Csákberény, Csákvár, Császár, Csókakő, Gánt, Oroszlány, Pusztavám, Szár, Szárliget, Tarján, Tata-Agostyán, Tatabánya, Óbarok, Újbarok, Várgesztes, Vértesboglár, Vérteskethely, Vértessomló, Vértesszőlős, Vértestolna.

Az érintett területek térképen ITT és ITT és ITT.

(Vértesi Erdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: