Állatkertek éjszakája: fedezd fel az állatok záróra utáni életét! (+Részletes programok)

Ahogy arról már korábban tájékoztattuk az olvasóinkat, augusztusban megrendezik az Állatkertek éjszakája eseményt, amelyhez idén 12 hazai létesítmény csatlakozott. A résztvevő állatkertek listája után, most a részletes programokat, nyitva tartásokat osztjuk meg.

allatkertek_ejszakaja_01

Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állatkert és a Tropicárium – Ahogy azt már megszokhattuk, a három helyszínhez kombinált jegyet is lehet váltani, így egy jeggyel három állatkertbe lehet belépni a jeles napon. A gyermekek részvételi díja az est folyamán 3000 Ft, míg a felnőtteké 4000 Ft. Amennyiben megveszik a kombinált jegyet, de mégsem tudnak mind a három helyszínre kilátogatni, a Budakeszi Vadasparkban és a Tropicariumban augusztus 26-án és 27-én is felhasználhatják a jogosultságot. A Budakeszi Vadasparkban éjszakai erdő kincseit a külön erre az alkalomra készített „Vakkaraván” ügyességi pályán is felfedezhetitek fel, míg a Fővárosi Állatkert különböző pontjain 23 helyszínen folyamatos, illetve előre meghirdetett időpontban megtartandó bemutatókra lehet számítani, az óriáskígyó simogatástól a különböző látványetetéseken és állattréningeken át egészen az oroszlánfókák esti akrobatikus műsoráig. A Tropicariumban aligátorok, kígyók és halak etetését figyelhetjük meg, de a legbátrabbak teknősöket, sásákákat és egereket is simogathatnak.

Győri Állatkert, Pécsi Állatkert, Debreceni Állatkert – A Győri Állatkertbe látogatók bátorságpróbát tehetnek, ahol a „Tapizoo láda” kincsein kívül a „nem szeretem” állatokkal, kígyókkal és csótányokkal is találkozhatnak. Pécsett az esti égboltról rántják le a leplet, de az óriás társasjáték is remek kalandozást nyújt majd. A Debreceni Állatkertben az est egyik szenzációjaként átadják az állatkert legújabb attrakcióját, a Piranha bemutató. A show keretében Európa egyik legnagyobb pirája akváriumában „forrni fog” a víz, hiszen 30 harapós kedvű vöröshasú pirája látványetetését követhetjük végig.

Az Állatkertek éjszakája eseményhez idén 12 létesítmény csatlakozott, részletes programjaik ITT érhetők el:

Bár a hivatalos listában a következő helyszínek nem szerepelnek, de különleges esti programmal várnak kicsit és nagyot egyaránt a Körösvölgyi Állatparkban és a Hortobágyon is.

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: