Vadasparkkal is bővülni fog a Debreceni Állatkert

Kiemelt turisztikai övezet lett Debrecen is, ennek köszönhetően a Nagyerdei Kultúrparkban igazi élményparkot hozhatnak létre – írja a Dehír.

(Fotó: Gribek Tímea, Erdeiprogramok.hu)

(Fotó: Gribek Tímea, Erdeiprogramok.hu)

Most még csak a gyerekek kisvasútjának mozdonyából hallatszik az elefántüvöltés, de ezt hamarosan élőben is megtapasztalhatják majd a látogatók. Az elefántház a vidámparknál épül majd meg, az Új Főnix Terv részeként biztosított egy milliárd forintból.

Az önkormányzat a vidámparkot és az állatkertet komplex rendszerként fejlesztené. Azzal, hogy debreceni régió kiemelt turisztikai övezetté vált, újabb 4,7 milliárd forintot fordíthatnak az állatkert és 3,6 milliárd forintot a vidámpark bővítésére. Széles Diána alpolgármester a fejlesztésekről tartott tájékoztatón azt mondta: a terveik szerint az állatkert és a vidámpark egy élményparkként működne, ami több látogatót vonzana Debrecenbe.

– Most retro vidámparkként tartják számon a debrecenit, de legalább van vidámparkunk. Ugyanis a miénk az első és most már az egyetlen vidámpark az országban, tehát ez a városnak óriási lehetőséget teremt – hangsúlyozta Széles Diána.

Az állatkert mellett, a volt napközis tábor területén már elkezdték a területrendezést. Ezzel a több mint négy hektáros területtel bővült tovább az állatpark. A kiemelt turisztikai régió fejlesztési tervei szerint itt például egy vadaspark, valamint a Távol-Kelet élővilágát idéző, minden évszakban látogatható úgynevezett biodóm épülhet a jövőben.

– A fejlesztés második üteme az 8 és fél milliárd forint, amiből meg tudjuk újítani teljes mértékben az állatkert és vidámpark infrastruktúráját. Erre nagy szükség is lesz, mert hatvanéves közműrendszerről beszélünk – mondta el Nagy Gergely Sándor.

Az állatpark és a vidámpark fejlesztésével a tervek szerint olyan látványos attrakciója lehet a városnak, ami jelentős regionális vonzerőt biztosít majd Debrecen számára.

(dehir.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: