Családi programokkal is vár az ország legnagyobb erdészeti kiállítása

Csúsztál már erdészeti drótkötélpályán? Láttál már óriási fakitermelő gépeket? Tudod, hogy mitől más egy mezőgazdasági és egy erdészeti traktor? Láttál már veterán motorfűrészeket, amelyekkel évtizedekkel ezelőtt dolgoztak a favágók? Szeretnéd megkóstolni az erdő ízletes kincseit vagy utánozni a bőgő szarvasokat? Találkoznál a legjobb magyar sportfavágókkal? Ha igen, akkor látogass el a hazai erdészet és faipar fellegvárába, Sopronba, ahol az ország legnagyobb szakmai vására és rendezvénysorozata rád is vár!

innolignum_2016_48

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat idén szeptember 7. és 9. között várja a szakmai látogatókat a Novomatic Arénában. A szervezők azonban idén sem csak az erdőgazdálkodás és a faipar képviselőit várják, hiszen szombat estig számos közönségprogramot is szerveznek kicsiknek és nagyoknak; óvodásoknak, iskolásoknak, egyetemistáknak és családoknak egyaránt.

Sopron mindenkit vár!

A kiállítás szakmai részén az erdészek, fakitermelők és a faipar szereplői 2017-ben is a legújabb gépészeti technológiákkal – többek között a természetközeli erdőgazdálkodás eszközeivel – ismerkedhetnek meg. A rendezvénynek ezúttal külön súlyt ad, hogy folyamatosan beadhatók az erdészeti géptámogatás pályázatai, így akár Vidékfejleszti Program forrásainak minél jobb kihasználása érdekében is hasznos lehet ellátogatni Sopronba. Ahogy az elmúlt időszakban, úgy idén sem hiányozhatnak a világ élmezőnyébe tartozó márkák: többek között a John Deere, a Komatsu vagy éppen a Ponsse. De számos más gyártó is képviselteti magát a három nap alatt: nagy- és kisgépek, szerszámok és terepjárók mellett a fa feldolgozása és a tüzeléstechnika, a megújuló energiaforrások és kazánok is helyet kapnak a rendezvények.

„A tavalyi kiállítói számmal kalkulálunk, több új vállalat is bemutatja termékeit, ráadásul sokan jelezték, hogy színvonalas, saját építésű standdal készülnek a három napos programra” – közölték a szervezők.
2016-ban már a korábbinál jóval több és változatosabb közönségprogram várta a családokat, a szakmai és laikus látogatókat egyaránt, ami ezúttal sem lesz másképpen. Ráadásul ugyancsak tavaly tértek vissza az innoLignumra az állami erdőgazdaságok. A 22 erdészeti társaság 120 négyzetméteres közös standján idén is megismerkedhetünk Magyarország vadfajaival, kirándulóhelyeivel, kóstolhatunk erdei termékeket, de az erdészek munkájába is betekintést nyerhetünk.

Míg csütörtökön főként a szakma áll a középpontban, a hétvégére megszaporodnak a közönségprogramok. Lesz játszóház, a már hagyományos faesztergályos bemutató, drótkötélpálya a kiállítás fölött, amin bárki lecsúszhat, de a szabadtéren szebbnél-szebb szobrok készülnek majd fából, méghozzá láncfűrész segítségével.

innolignum_sopron_2016_158

Hazánk legjobb sportfavágói közül is többen ott lesznek a soproni Novomatic Arénánál, hiszen lesz STIHL Timbersports favágó bemutató is, az Erdő-Mező Online és Magazin pedig újra veterán láncfűrészekkel várja az érdeklődőket standján. Sőt, ezúttal a Forest Power Kft.-vel együttműködve az erdészeti hírportál harvester szimulátor versenyt is rendez az aréna területén.

Mindezek mellett az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat részeként több szakmai konferencia, előadás és bemutató is várja a szakmai látogatókat szeptember 7. és 9. között.

Részletek a rendezvényről: www.innolignumsopron.hu

(innoLignum Sopron sajtóközlemény)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: