5+1 csillagleső program a hétvégén, amit kár lenne kihagyni!

Augusztust a hullócsillagok hónapjának is nevezik, és ezen a hétvégén érdemes is lesz sötétedés után felnézni az égre, hiszen a hónap 12. és 13. napján csodálatos égi jelenségekben lehet részünk.

perseida_csillag

A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. Ennek kapcsán hazánkban számos csillagnéző programot szerveznek a hétvégén, hogy semmiképp se maradjunk le az eget díszítő jelenségekről. Az Erdeiprogramok.hu most 5+1 csillagleső programot ajánl, amit kár lenne kihagyni!

1.“Hullócsillag” túra a Zselici Csillagparkban – 2017. augusztus 11.

Zselici éjszakai túra során megismerkedhetünk Magyarország egyik legtisztább, fényszennyezéstől majdnem mentes csillagos égboltjával, a nyári csillagképekkel, leglátványosabb objektumokkal.
Bővebben>>>

2. Esti programok a Pannon Csillagdában – 2017. augusztus 11. – 2017. augusztus 14.

Csillagász szakvezetésével meteorit bemutatóra várnak minden érdeklődőt a Pannon Csillagdába. Lehetőség lesz távcsöves észlelésre a csillagda obszervatóriumában, de planetáriumi filmvetítésen és éjszakai sétán is részt vehetünk.
Bővebben>>>

3. Csillagles Budapesten – 2017. augusztus 11.

A szürkületkor induló túra során a Sas-hegy különleges flóráját és faunáját bemutatva láthatjuk a város fokozatosan kigyúló fényeit, illetve hogy hogyan burkolóznak fényárba Budapest híres épületei. A túra végén a kilátópontból csodáljuk a csillagokat és megfelelő időjárás esetén a Perseidák meteorraj is megjelenhet szemünk előtt.
Bővebben>>>

csillagos_eg (1)

4. Hullócsillag túra Gyótapusztán – 2017. augusztus 12.

A program középpontjában az éjszakai égbolt és természet megfigyelése, valamint a fényszennyezés hatásainak bemutatása áll. Ezúttal a rendkívül alacsony fényszennyezettségű Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetbe várják a természetkedvelőket.
Bővebben>>>

5. Meteorles és csillagászati bemutató Felsőtárkányban – 2017. augusztus 12.

Az augusztusi hullócsillagokat fényszennyezés-mentes természeti környezetben, kényelmes tábori ágyakról, távcsöves bemutató mellett tekinthetik meg az érdeklődőt a Bükki Nemzeti Parkban.
Bővebben>>>

+1 Meteorles a Hortobágyon – 2017. augusztus 12.

Vezetett túra során meglátogatjuk a Tornyi-dombi szürkemarha gulyát, ezt követően pedig az egyik leglátványosabb nyári eseményt, a Perseidák meteorraj érkezését figyelhetjük meg, akár a gyepre, pokrócra leheveredve.
Bővebben>>>

 

További programok eseménynaptárunkban érhetők el>>>

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: