Elfeledett mesterségek nyomában – Rajzverseny és történetíró pályázat

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság elfeledett mesterségek utáni nyomozásra hívja a gyerekeket, fiatalokat. A rajzverseny során egy mesterség képviselőjének napját lehet megörökíteni, míg a történetíró pályázat alkalmat ad arra, hogy akár a saját őseid foglalkozását is megelevenítsd a lapokon.

(Fotó: Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság)

(Fotó: Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság)

Rajzverseny: Hallottál már a tímárokról, bognárokról s arról, hogy mit míveltek a kékfestők? Hogy mi fán terem a vákáncsos? Hogy mi köze van a cellérnek a sóhoz? Hogy mi a vejsze és a cserény? Visel-e kacagányt a bojtár? Ki mehet el a sóhivatalba?

Nézz utána! Feladatod, hogy elfeledett mesterségek közül válassz ki egyet és rajzold le, hogy hogyan képzeled el egy napját az általad választott mesterség képviselőjének.

A rajzversenyt három korcsoportnak hirdetik meg:

  • 6-10 éves
  • 11- 16 éves
  • 17- 22 éves korosztályok számára

Történetíró pályázat: Kutakodj a családodban és ismerőseid körében! Mivel foglalkoztak nagyszüleid, dédszüleid? Hallottál tőlük érdekes történeteket? Megosztod velünk? Vannak ezzel kapcsolatosan régi fényképeid?

Mesélj régi mesterségekről és hozzájuk kapcsolódó kedves történetekről 2db A4-es oldal terjedelemben!

Pályázatokat, meséket és rajzokat a szervezők kérik postai úton eljuttatni a Csapody István Természetiskola címére (9434 Fertőújlak Petőfi S. u. 23/A) vagy e- mail címre: az oktatas@fhnp.kvvm.hu –ra 2017. szeptember 30-ig. Pályázatoddal együtt küldd el neved, e-mail címed és korcsoportodat!

Az eredményhirdetésre október 14-én kell számítani Lászlómajorban a XI. Dunántúli Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyészbika Szemle és Vásár keretein belül.

A legjobbak között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

(Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: