Székely gyerekek fedezték fel a Tolnai erdőket

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozottjai 2017. július 24. és 31. között látogattak Tolna megyébe, Tamásiba nyári táborba – olvasható a Gyulaj Zrt. honalpján.

SzekelyArvak_3

A civil összefogás keretében megvalósult táborban a gyerekek számos különleges programon vehettek részt. Nem volt ez máshogy július 26-án és 27-én sem, amikor a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vendégeiként a környéken élt gróf Apponyiak és herceg Eszterházyak kedvenc kiránduló helyeit kerestük fel velük. Először a Miklósvári parkerdő történelmét elevenítettük fel az Eszterházyaik nyomán, megismerték a Vas Gereben famatuzsálemek történetét, és kipróbálták a parkerdei tanösvényen elhelyezett interaktív táblákat, és ezek segítségével sok érdekességet tudhattak meg a tavak élővilágáról és az erdőgazdálkodás fontosságáról.

A következő napon Lengyel-Annafürdőre, az Apponyi grófok kedvelt kirándulóhelyre látogattunk. A borongós idő ellenére a gyerekek rögtön birtokba vették az erdei játszóteret, majd megkóstolták az Anna-forrás ma is iható vizét, közelebbről megismerhették a környékbeli nagyvad fajokat. A kilátóhoz vezető domb megmászása után, pedig nagy izgalommal vették birtokba a Rétisasfészek kilátót. A parkerdei kirándulás utána az Apponyi kastélyparkban barangoltunk, visszatérve Annafürdőre pedig fajátékokat készíthettek a gyerekek, itt aztán tényleg csak a fantázia szabhatott határt az elkészült műveknek, a famókus mellett, színes madarak és nagyon nagy fülű nyulak is készültek.

(Szabó Stefánia – Gyulaj Zrt.)

erdeiprogramok_header

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: