Állatkertek éjszakája, esti túra – Augusztusban is vár a Körös-Maros Nemzeti Park

A vakáció utolsó hónapjában is sok izgalmas programmal várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Többek között a Körösvölgyi Állatparkban, a Csanádi pusztákon és Dévaványán szerveznek programokat, amelyeket kár lenne kihagyni!

(Kép forrása: gyomaendrod.hu)

Augusztus 20-án a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban (Szarvas) valamint a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban (Dévaványa) is rendkívüli nyitva tartás lesz.

Augusztus 21-24. között (hétfőtől csütörtökig) rendezik meg a Bihari Települések Természetvédelmi Táborát, melynek helyszínéül a Bihari Madárvárta szolgál. A táborba általános iskolák felső tagozatos tanulóinak jelentkezését várják. A programban terepi túra, geocaching ranger túra, fotóiskola, népi játékok, kerékpártúra, játékos vetélkedő, tájismeret, helyi kultúrtörténet, madárgyűrűzés, horgászat és íjászat szerepel. A résztvevők megkóstolhatják az ugrai halas ízeket is.

A részvételi díj 20 ezer forint, mely tartalmazza a szállás, az étkezés és a programok díját is. További információkat Motkó Béla természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kaphatnak a +36 30 2773514-es telefonszámon.

Augusztus 23. és szeptember 27. között a Csanádi pusztákon lehetőség nyílik a gyülekező kék vércsék alkonyi megfigyelésére. A szakvezetéses túra hossza 4 kilométer, időtartama 2 óra. A találkozó pontos helyét és időpontját a szervezők telefonon egyeztetik a jelentkezőkkel. További információ és jelentkezés Balogh Gábor természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 546-6990-es telefonszámon.
koros_gim
Augusztus 26-án, szombaton 16.00 – 22.00 óra között „Dagonya a csillagos ég alatt – Állatkertek éjszakája” a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. A résztvevők sok érdekes információt tudhatnak meg az éjszakai életmódot folytató állatokról. Ragadozómadár bemutató, mentett állat szabadon engedése és szarvas dagonya is szerepel a programban. Részletesebb információk a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark elérhetőségein kérhetők: 66/313-855, +36-30/475-1789, Email: korosvolgy@kmnp.hu

Augusztus 26-27-én egy éjszakai programra hívják a legelszántabbakat a Kígyósi-pusztára. A „Hátamon fű, szememen csillag” elnevezésű túra során a Perseidák meteorraj megfigyelése a cél. További információ és bejelentkezés:Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +36 30 475 1777-es telefonszámon.

Augusztus 26-27-én (szombaton és vasárnap) gépkocsis szakvezetéses túrára várják az érdeklődőket Dévaványára, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontba. A túra mindkét napon 19.00 – 20.00 óra között zajlik. Az érdeklődők információkat kaphatnak a térség táj- és kultúrtörténetéről, közelebbről is megismerkedhetnek az ottani növény- és madárvilággal. A program díja 8000 Ft/ gépkocsi (maximum 4 fő). További információk és előzetes bejelentkezés: Lengyel Tibor természetvédelmi tájegységvezetőnél a +36 30 475 1778-as telefonszámon.

(Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: