Figyeljünk az utakon, kirepülnek a kis fehér gólyák!

Elkezdődött az idei kis fehér gólyák kirepülési időszaka, azonban az első szárnycsapások nem mindenkinek sikerülnek zökkenőmentesen. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság felhívása szerint ilyenkor következik be a legtöbb sérülés, így érdemes jobban odafigyelni az utak mellett bóklászó, szárnypróbálgató gólyákra.

golya_saska

Az Igazgatóság Bodrogzug – Vízitúra Facebook oldalán osztotta meg az alábbi fotókat az ifjú gólyáról, aki szintén szerencsétlenül járt az első szárnypróbálgatások következtében.

“Valószínűleg rendesen megütötte magát, és emiatt ideiglenesen röpképtelenné vált, illetve a nagy melegben ki is száradt. Nem volt túl jól amikor rátaláltak. Az elsősegélyt a bodrogkeresztúri Rozgonyi Pince udvarán kapta meg, majd az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre vette át” – olvasható a bejegyzésben.

A kirepülési időszakban érdemes az átlagosnál is jobban odafigyelni az út mentén található kis gólyákra, hiszen még bizonytalan lehet a repülésük. Amennyiben sérült madárra lel, az adott nemzeti parknak lehet jelezni, hogy segíteni tudjanak az állaton.

serult_golya serult_golya_02 serult_golya_3

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: