Dino Expo 2017 – Idén is nyílt napok az iharkúti ásatás területén

A Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció a Bakony–Balaton Geopark területén található Iharkúton Dr. Ősi Attila paleontológus vezetésével idén is nyílt napokat rendez.

dino

Helyszín: Bakonyjákó, Németbánya, Iharkút
Időpont: 2017. július 19. – 2017. július 28.

Az idei ásatások alatt is három nyílt napot is szerveznek az iharkúti dinoszaurusz-lelőhelyen és a szomszédos Németbányán és Bakonyjákón.

Maximum napi 400 fő erejéig lehetőséget biztosítanak a nagyközönség számára a dinoszaurusz-ásatások és az előkerülő leletek megtekintésére.

Németbánya északi határáról kisvonat szállítja a legfeljebb 50 fős csoportokat vadregényes erdei úton az egykori iharkúti bauxitbányaszélére. Innen rövid (kb. 200 méter) vezetett túra indul a bánya belsejében fekvő dinoszaurusz-lelőhelyre, útközben megismerkedhetnek a helyi bauxitbányászat múltjával, illetve alelőhely felfedezésével. Az ásatás helyszínén a kutatócsoport egyik tagja mesél az ásatás menetéről, a legfontosabb tudnivalókról, az érdekességekről, a feltárás melletti asztalokon pedig megtekinthetőek lesznek az idei évben előkerült legszebb leletek is. Ezután a kisvonat visszaszállítja a vendégeket Németbánya határába.

Emellett számos program: geotúrák, interaktív és kézműves gyerekprogramok, kipróbálható dino-ásatás gyermekeknek, dinós filmvetítések és ismeretterjesztő előadások a németbányai Faluházban, kirakodóvásár, kulturális programok (pl.: pásztor-, és betyárprogram a betyárkunyhónál (ostorkészítés, kincskeresés) stb.várja a látogatókat a szomszédos két településen is.

A nyílt napok időpontjai:

1) 2017. július 19. (szerda) – eső esetén: július 21. (péntek), 10-18 óra
2) 2017. július 22. (szombat) – eső estén július 24. (hétfő), 10-18 óra
3) 2017. július 28. (péntek) – eső estén július 30. (vasárnap), 10-18 óra

Eső, rossz idő esetén mind a szervezőket, mind a regisztrált résztvevőket előző este e-mailben értesítjük a program elhalasztásáról!

  • Felnőtt jegy: 1.500 Ft
  • Gyermekjegy (6-14 éves korig): 1.000 Ft
  • 6 éves kor alatt ingyenes!

FONTOS! A rendezvényen a részvétel regisztráció és belépőjegy köteles, a belépőjegyet az online regisztrációt követően a helyszínen lehet megváltani!

A rendezvényen bemutatkozik a Bakony–Balaton UNESCO Geopark is: a látogatók megismerkedhetnek a geopark színes földtani örökségévelés geoturisztikai kínálatával. A stand sok-sok információval, kézműves geofoglalkozásokkal, kősztorikkal, geotúra-ajánlatokkal és geototóval várja a látogatókat, akik élőben végignézhetik egy minivulkán kitörését is!

További információ és regisztrációa Dino ásatás nyílt napokra és a geotúrára>>>

A rendezvény előtt vagy után érdemes felkeresni a közeli Pannon Csillagdát Bakonybélben, ahol érdekes és interaktív űrkiállítást a Marsról, Holdról, csillagászattörténetről, izgalmas 3D-s (térhatású) filmeket (pl. a Marsról), planteráriumot, obszervatóriumottekinthetnek meg a látogatók, meteoritot simogathatnak, ésnaptávcsővel a Napot szemlélhetik, illetve esti csillaglesen is részt lehet venni (előzetes bejelentkezéssel).

Akik meglátogatják a Dino Expo-n a Bakony–Balaton Geopark standját, meglepetés programokkal várja a Pannon Csillagda az érdeklődőket, ezen felül a Csillagdába (és a többi látogatóhelyünkre) szóló kedvezményes belépésre jogosító kis leporellóval is kedveskednek!

(Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: