Zenés állatkerti esték – Koncertsorozat indul a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Kern András, Hernádi Judit és Heilig Gábor fellépésével veszi kezdetét július 5-én a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat idei évada, amelynek során augusztusig nyolc koncertre kerül sor szerdánként a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Fotó: Gribek Tímea, Erdeiprogramok.hu

Fotó: Gribek Tímea, Erdeiprogramok.hu

A szerda esti nyitóelőadáson Kern András Lövölde tér című koncertjét hallhatja a közönség az Állatkert színpadán, az est vendégei Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek – közölte az Állatkert az MTI-vel.

Július 12-én a Budapest Klezmer Band lép fel, a koncert vendége Tompos Kátya lesz, július 19-én Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra ad koncertet, július 26-án pedig a Sárik Péter Trió zenél, Falusi Mariann, Berki Tamás és Szőke Nikoletta vendégekkel kiegészülve.

Az augusztust Geszti Péter nyitja Széles Izával, a hónap második szerdáján pedig a Papajazz lép fel Malek Andreával és Szolnoki Péterrel kiegészülve. Augusztus 16-án a Budapest Bár koncertezik a kertben, a sorozatot pedig augusztus 23-án a Sztártesók elnevezésű jótékonysági ráadáskoncert zárja, amelyen Tóth Vera és Tóth Gabi mellett a Vastag Tamás és Vastag Csaba testvérpár, valamint Király Linda és Király Viktor lép fel. A koncert bevételét az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szervezet támogatására fordítják.

A koncertek 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség már másfél órával korábban beléphet és tehet egy sétát a kertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben, hiszen már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok, egészen az 1990-es évek közepéig, amikor a Budapesti Fesztiválzenekar adott élő koncertet a helyszínen.

Ezt követően újra rendszeressé váltak a zenei programok, Zenés Állatkerti Esték címmel pedig 2002 óta szervez minden évben koncertsorozatot az intézmény. Ennek részeként az elmúlt másfél évtizedben 111 előadásra került sor.
A jegyvásárlás feltételeiről és az esőnapokról a kert honlapján lehet tájékozódni.

(MTI)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: