A folyó, amely összeköt – Nemzetközi Duna Napon mutatkozott be a SEFAG Zrt.

A Duna vízgyűjtő területének országai 2004. óta ünneplik a Dunát. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet ennek a csodálatos folyónak a természeti értékeire, mely – ahogy a szlogen is mondja – összeköti és nem elválasztja a partja mentén fekvő országokat. A Nemzetközi DUNA-NAP-on Európa folyamját számos helyen ünneplik, a Fekete erdőtől a Fekete tengerig.

sefag_duna

Idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Dráva – mint a Duna egyik mellékfolyója – mellett Barcson bonyolította le programját. Horvátországgal régóta fennálló szoros vízügyi kapcsolat jegyében a két nemzet együtt hívta fel a figyelmet a vizek jelentőségére, racionális használatára és értékeinek megóvására. A helyszíne a barcsi szabad strand területe volt.

A rendezvény lehetőséget biztosított a Dráva folyó értékeinek megismertetésére is, ezzel hozzájárulhatott az értékek megőrzéséhez, felhívta a nyilvánosság figyelmét a fenntartható folyóhasználatra és a közös teendőkre.

sefag_duna_02

Az eseményen részt vettek Magyarország vízügyi ágazatának vezetői, képviselői, országos és megyei vezetők, hazai és horvátországi partnerszervezetek, az érintett települések vezetői, valamint a Sefag Zrt. munkatársai. (Puskás Zoltán, Puskásné Tálos Ildikó, Mihály Betta, Szutyányi Ákos). Az erdőgazdaság interaktív foglalkozásokkal várta az érdeklődőket: víz kóstolás- és összehasonlítás (Dráva vize, réteg víz, ásványvíz, tüzes víz [pálinka]) szín, szag alapján. Vízzel kapcsolatos érdekes előadások és statisztikák, víz- kvíz és totók színesítették a programot. Természetesen nem maradhatott el a vadnyom felismerés, a vad felismerés, a képkirakók, termésfelismerés és az elmaradhatatlan Kék túra útvonalainak meghatározása sem. A résztvevők a legjobb hangulatú standnak a Sefag bemutatóhelyét találták! Messzire hallatszott a jókedv ami minden csapatot a somogyi erdőgazdaság standjához csábított!

(Sefag Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: