Erdei kisvasutazás, sétahajózás – Júniusban is vár a Gemenc!

Erdei vasutazással egybekötött sétahajózással ismerhetik meg június 5-én, pünkösdhétfőn a gemenci vadont mindazok, akik a Duna felől kívánják megcsodálni Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét. Akik pedig misztikus túrára indulnának, azok az „Utazz Holddal” elnevezésű éjszakai túrán vehetnek részt június 9-én, pénteken. Mindemellett interaktív kiállításokkal és a Gemenci Erdei Vasút menetrendszerinti járataival várja a bakancsos turistákat a Gemenc Zrt.

Utazz Holddal - Grafika - Gemenc Zrt. (1)

Pünkösdhétfő – Hajókirándulás a Dunán
A közel egyórás vízi kirándulás alatt szakvezető mutatja be a természet különleges értékeit. Az érdeklődők megcsodálhatják a különleges madárvilágot és kis szerencsével még szomját oltó gímszarvast vagy vaddisznót is megfigyelhetnek. A sétahajók a Gemenc–Dunapart kikötőből indulnak és csak „Gemenc északi kapujából”, azaz a Keselyűsi Fogadóépülettől erdei vasúttal közelíthetők meg.
Részletes program>>>

Utazz Holddal!
A telihold misztikus fénye világítja meg ezen az éjszakán a Gemenci erdőt. Ezt a különleges hangulatot élhetik át mindazok, aki részt vesznek a Gemenc Zrt. túráján. Neszek, fények, illatok, amelyeket csak éjszaka érezhet az erdőjáró. – Ezt kínálja az erdőgazdaság programja.
Részletes program>>>

Non-stop Gemenc
Júniusban is minden nap várja a látogatókat a 2016-ban az év ökoturisztikai látogatóközpontja díj első helyét elnyerő Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja Pörbölyön, ahol megtekinthető a Gemenc kincsei interaktív kiállítás, a vadmegfigyelő, valamint innen indul az erdőbe a kisvasút is. A Gemenci Erdei Vasút megállóhelyein további látványos kiállítások is várják az érdeklődőket. A Méhészeti Gyűjtemény Nagyrezét megállóból, a Halászati Kiállítás pedig Lassi megállóhelyről közelíthető meg. Malomtelelő megállóhelytől pedig végig lehet sétálni a 2014-ben díjazott Molnárka tanösvényen.

További információ:
Tel.: +36 74/491- 483 , +36 30/2434613
E-mail: okocentrum@gemenczrt.hu

(Gemenc Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: