Piliscsabai Természetjárók: újabb jelvénygyűjtő túra a Pilisben

A Piliscsabai Természetjáró Egyesület Pilisi „CsupaPiros” névvel újabb jelvényszerző túrát indított útnak, amelynek célja a túrázás és ezen keresztül a rendszeres testmozgás népszerűsítése, valamint lakókörnyezetünk, a Pilis bemutatása és megszerettetése.

pite_02

Az Erdeiprogramok.hu pár hónappal ezelőtt a Piliscsabai Természetjáró Egyesület elnökével, Bohner Zoltánnal beszélgetett a szervezett kirándulásokról, a túraútvonal-jelzések felújításáról és az együtt töltött idő legszebb élményeiről. A cikk ITT érhető el>>>

Pilisi „CsupaPiros” jelvénygyűjtő túra:

Az igazoló füzet tartalmazza az útvonal leírását, a begyűjtendő pecsétek helyét. Nem tartalmaz azonban térképet, erről a túrázóknak kell gondoskodni!

A teljesítés menete: A résztvevőknek az itinerben leírt útvonalat kell végigjárni, és a szükséges pecséteket összegyűjteni! A kitöltött füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatni az egyesülethez. Személyes leadás esetén azonnal meg is kapják a jutalmat, ami egy kitűző. Postai beküldés esetén válaszlevélként küldik vissza, ehhez azonban az egyesület egy felbélyegzett válaszborítékot kér!

A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva, s a menetirány is a résztvevőkre van bízva. Az útvonal végig jelzett turistautakon vezet, sőt még a jelzésváltásra sem kell figyelni.

A jelzett úton haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat!

Díjazás: A teljesítőket sorszámozva rögzítik, és egy kitűzővel jutalmazzák.

Itiner: A feladat rendkívül egyszerű. Esztergom vasútállomástól kell eljutni Piliscsévre (vagy fordítva), végig a Piros sáv jelzésen! Útközben a Pilisi vándorlás 6 bélyegzőjét kell begyűjteni.

A bélyegzők helye ITT megtalálható>>>

A füzethez egyelőre csak postai úton lehet hozzájutni, amelyet e-mailben lehet igényelni (piliscsabaite@gmail.com). A füzet ára 700 Ft/db, a postaköltség 200 Ft/küldemény.

pite_03

Június 2-án, pénteken a Sulikupa következő túrája esti program lesz, mely során a Budai-hegységet fedezhetik fel a résztvevők. Részletek ITT>>>

További információ:
Piliscsabai Természetjáró Egyesület
piliscsabaite@gmail.com

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: